Μητσοτάκης: Οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2020 μπορεί να μην επιτευχθούν λόγω κορονοϊού

«Είναι ξεκάθαρο ότι το 2020 θα είναι διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως να μην μπορεί να επιτευχθούν. Θα πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας για τον κορονοϊό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιδημία του κορονοϊού και στα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα, μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολόνο, λέγοντας πως στη χώρα μας, μέχρι στιγμής, «ευτυχώς δεν έχουμε ακόμα απώλεια» και σημείωσε

πως είναι επιδημία που εξαπλώνεται γρήγορα.

«Σήμερα ανακοινώσαμε ένα πρώτο πλέγμα μέτρων υποστήριξης της οικονομικής δραστηριότητας και στήριξης του κόσμου της εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

«Κανένα μαζικό μέτρο ωστόσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Καμία κεντρική απόφαση δεν αποδίδει αν δεν τη συμμερίζονται πρώτα και πάνω από όλα οι πολίτες».

«Αποφεύγουμε μέχρι και τις χειραψίες. Το κάναμε και με την καγκελάριο, δεν είμαστε τσακωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Απαιτείται και περισσότερος συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσέθεσε και ανέφερε ότι δρομολογείται τηλεδιάσκεψη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το 2020 θα είναι διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως να μην μπορεί να επιτευχθούν. Θα πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ: 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα