Μινεάπολη: Συνελήφθησαν δημοσιογράφος και μέλη του συνεργείου του CNN (Βίντεο)

Στη Μινεάπολη ο έλεγχος μοιάζει να χάνεται, καθώς, μετά την «ενεργοποίηση» της Εθνοφρουράς, έχουμε και φαινόμενα φίμωσης του Τύπου, καθώς δημοσιογράφος του CNN και τα μέλη του συνεργείου του συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Η Μινεάπολη έχει περιέλθει σ’ ένα χάος, με την οργή των διαδηλωτών του κινήματος «i can’t breathe» να ξεχειλίζει για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, την ώρα που Εθνοφυλακή

και Αστυνομία έχουν ξεχυθεί στους δρόμους.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Ομάρ Χιμένεθ του CNN τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης από τον τόπο των διαμαρτυριών στην πόλη. Ο ρεπόρτερ ταυτοποίησε πλήρως τον εαυτό του στους αστυνομικούς, γεγονός που δεν τους εμπόδισε να του περάσουν χειροπέδες.

Επίσης, συνελήφθησαν και όλα τα υπόλοιπα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείο του μεγάλου ειδησεογραφικού δικτύου, με το οποίο είναι γνωστό πως συγκρούεται διαρκώς ο Ντόναλντ Τραμπ.

{https://youtu.be/ZinrmsrwAas}

Σήμερα, μ’ ένα οργισμένο μήνυμά του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τοποθετήθηκε για τις ταραχές, ενώ Εθνική Φρουρά της Μινεσότα ανακοίνωσε στο Twitter πως τα στρατεύματά της έχουν ενεργοποιηθεί, καθώς συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο St. Paul και τη Μινεάπολη.

BREAKING NEWS: The National Guard has arrived in #Minneapolis amid violent riots. Police have abandoned 5 precincts in the city. Multiple structures are on fire.#minneapolisriots #GeorgeFloyd pic.twitter.com/oZontkoJzj — BNL NEWS (@BreakingNLive2) May 29, 2020

«Έχουμε ενεργοποιήσει περισσότερους από 500 στρατιώτες στο St. Paul, τη Μινεάπολη και τις γύρω κοινότητες. Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή, να διατηρήσουμε την περιουσία και το δικαίωμα της ειρηνικής διαδήλωσης. Ένας βασικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε πως οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα μπορούν να ανταποκρίνονται σε κλήσεις», αναφέρεται στην ανάρτηση.

We have activated more than 500 soldiers to St. Paul, Minneapolis and surrounding communities. Our mission is to protect life, preserve property and the right to peacefully demonstrate. A key objective is to ensure fire departments are able to respond to calls. — MN National Guard (@MNNationalGuard) May 29, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα