Μικρή Μαρκέλλα: Βίντεο-ντοκουμέντο «φωτίζει» την εξαφάνιση - Ποιους ψάχνει η αστυνομία

Την άκρη του νήματος ως προς τις συνθήκες της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας αναζητούν οι Αρχές. Η μικρή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο η υγεία της να εμπνέει ανησυχία.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την απαγωγή της Μαρκέλλας. Σε αυτό, που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος, το 10χρονο κοριτσάκι φαίνεται να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία – σύμφωνα με τους αστυνομικούς – σχετίζεται με την υπόθεση.

Εκτός από τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο μαζί με τη 10χρονη Μαρκέλλα, οι αστυνομικοί αναζητούν

και έναν ηλικιωμένο άντρα.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις Αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Είναι τρομαγμένη και κουρασμένη» λέει η μητέρα - «Δεν με αφήνουν να της μιλήσω» λέει ο πατέρας της

Η μικρή μαθήτρια είδε ελάχιστα τη μητέρα της στο νοσοκομείο, η οποία μέχρι αργά χθες το βράδυ κατέθετε στις αστυνομικές αρχές.

«Την είδα χθες είναι καλά, απλά νοσηλευεται για τις πρώτες βοήθειες. Είναι τρομαγμένη και κουρασμένη» δήλωσε σήμερα η μητέρα της 10χρονης.

 Από την άλλη ο βιολογικός πατέρας της, υποστηρίζει πως δεν τον έχουν αφήσει να της μιλήσει καν στο τηλέφωνο, ενώ τονίζει ότι το μόνο που θέλει είναι να ακούσει το παιδί του και να καταλάβει πως όλα είναι καλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι παιδοψυχολόγοι είναι αυτοί που θα κρίνουν πότε θα είναι έτοιμη η μικρή να δει ξανά τους συγγενείς της.Αδελφός Μαρκέλλας


Ο αδερφός της 10χρονης υποστήριξε ότι η μικρή φέρει επιφανειακά σημάδια στους καρπούς από το δέσιμο. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν τον αφήνουν καν να της μιλήσει.

«Η μητέρα μου και ο πατριός μου δίνουν καταθέσεις μέχρι τώρα. Είναι λογικό νομίζω καθώς μπορεί να είναι κάποιος από τον κύκλο, μπορεί να είναι κάποιος που δεν παρατήρησαν, οποιοσδήποτε. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω» δήλωσε. Συμπλήρωσε δε πως δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ούτε μαζί τους ούτε με την αδελφή του «Όλοι είμαστε ύποπτοι αυτή τη στιγμή, ακόμα και εγώ», πρόσθεσε.

{https://youtu.be/rBX0E6iHl9g}

Τι είπε η θεία της

«Η αδερφή μου, μου είπε ότι είδε το παιδί, ότι ήταν σοκαρισμένο. Στην αρχή την κοίταζε παγωμένα, μετά έπεσε στην αγκαλιά της» είπε η θεία της 10χρονης στον ΣΚΑΪ εξηγώντας ότι δεν επιτρεπόταν στην αδελφή της να τις κάνει ερωτήσεις για να μην ταραχτεί.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια κακοποίησης στο παιδί. Αναμένεται ωστόσο να εξεταστεί και από ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι άνθρωποι που χθες βρήκαν το κορίτσι, έδειχνε σημάδια στα χέρια του λέγοντας ότι της είχαν περάσει χειροπέδες.

«Δεν μπορέσαμε να το αγκαλιάσουμε αλλά είμαστε τρισευτυχισμένοι που το έχουμε τουλάχιστον σε ένα ασφαλές περιβάλλον και δεν έχει υποστεί κάποια κακοποίηση» δήλωσε η θεία της Μαρκέλλας.

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Στόχος των αρχών, αυτή την ώρα, παραμένει το να διαλευκανθεί κατά πόσο πρόκειται ή όχι για υπόθεση αρπαγής ανηλίκου, αλλά και το εάν η μικρή διέτρεξε κίνδυνο της ζωής της, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι αστυνόμοι εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που τη συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει.

Η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε, εξάλλου, πως«υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της». Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η μεταφορά της μικρής σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη χθες, προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Πιθανολογείται ότι θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι. Η 10χρονη, παρότι εξουθενωμένη, είναι καλά στην υγεία της.

Όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές, η 10χρονη, στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τους παιδοψυχολόγους, έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισής της αλλά και τι συνέβη τις ώρες που αγνοείτο.

Οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ οι εισαγγελικές πηγές, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα