Μίκαελ Σουμάχερ: Υποβάλλεται σε νέα πρωτοποριακή επέμβαση τις επόμενες μέρες

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Μίκαελ Σουμάχερ F1 θα υποβληθεί σε άλλη μία επέμβαση με σκοπό να αντιμετωπιστούν προβλήματα στο νευρικό του σύστημα.

Σε μία νέα πρωτοποριακή επέμβαση θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Μίκαελ Σουμάχερ, που συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη περίπου έξι χρόνια μετά το ατύχημα που είχε στις Άλπεις.

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρουν πως ο Μίκαελ Σουμάχερ θα υποβληθεί σε νέα

χειρουργική επέμβαση τις προσεχείς ημέρες για να αντιμετωπιστούν νευρολογικά προβλήματα,  Μάλιστα τα δημοσιεύματα αναφέρουν την ειλημμένη απόφαση για νέο χειρουργείο βλαστοκυττάρων προκειμένου να επαναλειτουργήσει (στον βαθμό του δυνατού) το νευρικό του σύστημα.

«Σκοπός είναι να αναγεννηθεί το κεντρικό του νευρικό σύστημα» σχολίασε ο θεράπων ιατρός του και χειρουργός, Φιλίπ Μενασέ, ενώ ο ειδικός νευροχειρουργός Νικόλα Ατσάρι έχει πει ότι ο Σουμάχερ πάσχει από μυική ατροφία και οστεοπόρωση.

«Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα στο πεδίο της θεραπείας με βλαστοκύτταρα, αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχει η θεραπεία» είπε ο δρ. Ατσάρι.

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα ενώ έκανε σκι στις ελβετικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου 2013 και πλην του ότι έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά για την υγεία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα