Μετρό: «Κατεβαίνει» με υπουργική εντολή η αφίσα για τις εκτρώσεις

Μετρό: «Κατεβαίνει» με υπουργική εντολή η αφίσα για τις εκτρώσεις - Έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε 

Ο σάλος που δημιουργήθηκε ύστερα από την τοποθέτηση αφισών για τα «αγέννητα παιδιά» στο μετρό, από το κίνημα «αφήστε με να ζήσω», που τοποθετείται κατά των αμβλώσεων με άρθρα και δημοσιεύσεις, προκάλεσε την παρέμβαση υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο έδωσε εντολή να αφαιρεθεί από τους σταθμούς το επίμαχο υλικό. 

Στην αφίσα αναφερόταν: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του;

Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή».

Στην καμπάνια χρησιμοποιήθηκε το ίδιο μήνυμα που είχε τυπωθεί στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας SporTime στις 29 Δεκεμβρίου. Αφορμή για το πρωτοσέλιδο ήταν η «ημέρα του αγέννητου παιδιού», η οποία θεσμοθετήθηκε από την Ιερά Σύνοδο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μυλόπουλο, πρώην πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αρμόδια για τις διαφημίσεις αυτές είναι η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., που διαχειρίζεται και λειτουργεί το δίκτυο.

Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο μετρό του Μεταξουργείου

Νωρίτερα, έχοντας ως σύνθημά της «Τα σώματά μας μας ανήκουν», η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε παρέμβαση στο μετρό Μεταξουργείου. 

Φωτογραφίες από την παρέμβαση δημοσίευσαν στο Facebook με την ακόλουθη λεζάντα:

«Τα σώματά μας, μας ανήκουν!

Την ώρα που οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα, οι καταγγελίες για βασανισμούς από την αστυνομία έχουν πληθύνει, επιλέγουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση. 

Εκκλησία, κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ έγιναν ένα ενάντια στα δικαιώματα μας. 

Κάτω τα χέρια σας από τα σώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από την νεολαία!».

Keywords
Τυχαία Θέματα