Μετάλλαξη Ομικρον: Το μήνυμα του «ασθενή 0» για τον εμβολιασμό

«Ο λόγος που μιλάμε αυτή τη στιγμή είναι το εμβόλιο», είπε ο «ασθενής 0» που νοσεί με την μετάλλαξη Ομικρον.Αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά εμφανίστηκε ο «ασθενής Ο» που νοσεί από τη μετάλλαξη Ομικρον. Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάποιο επίσημο έγγραφο από τις…

O 40χρονος που είναι σε καραντίνα στο σπίτι του στα Χανιά περιέγραψε στο Star ότι την περασμένη Δευτέρα ήθελε

να κάνει κάποιες δουλειές στα Χανιά. Πήγε σε ένα φαρμακείο, του έκαναν rapid και βγήκε θετικό. Ζήτησε να του κάνουν ακόμη ένα, με δείγμα από το σάλιο, το οποίο και βγήκε αρνητικό.

«Προβληματίστηκε ο φαρμακοποιός και μου είπε να κάνω μοριακό. Δευτέρα και Τρίτη είχαν απεργία οι μικροβιολόγοι. Πήρα τηλέφωνο σε ιδιωτική κλινική κι έτσι έγινε. Τους ενημέρωσα όταν μου πήραν δείγμα ότι έρχομαι από νότια Αφρική. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα με ενημέρωσαν ότι είναι θετικό το δείγμα» πρόσθεσε.

Aπό τα ΜΜΕ έμαθε ότι είναι το πρώτο κρούσμα της Όμικρον

«Δε με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα. Με πήραν το μεσημέρι από την Αθήνα και μου επιβεβαίωσαν ότι είμαι θετικός στην Ομικρον. Τι να κάνω; Θα φάω τις μισές μου μέρες εδώ αναγκαστικά. Έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να γυρίσω πίσω» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος άνδρας είναι σε καραντίνα στο σπίτι του στα Χανιά, όπως και όλα τα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, όλα αρνητικά στον κορονοϊό. Η ανίχνευση του κρούσματος μηδέν στην περιοχή έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι, όπως λένε, δε γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη Ομικρον.

Πλεύρης: Ήταν αναμενόμενο

«Ήταν αναμενόμενο. Η χώρα μας τηρεί όλα τα πρωτόκολλα και μπορούμε να διαχειριστούμε με μεγάλη ασφάλεια και αυτή τη μετάλλαξη», είχε δηλώσει το πρωί της Πέμπτης (2/12) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου στελέχους στην Ελλάδα.

Η αναφορά της Μ.Γκάγκα

«Όπως ξέρετε, έχουμε και το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην χώρα μας, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα» είπε και συμπλήρωσε: «Ευτυχώς ο ασθενής με την Όμικρον είναι πολύ καλά. Σε παρακολούθηση από τους γιατρούς, αλλά στο σπίτι. Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές μας στο μέτρο του δυνατού, να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί φαίνεται ότι και για την Όμικρον υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι μάλλον καλύπτει το εμβόλιο, παρ’ όλο που είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε καθαρή εικόνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετάλλαξη Ομικρον,metallaxi omikron