Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με 702 καταστήματα θέλει ελληνικές ελιές και λάδι

Ενδιαφέρον για ελληνικές εταιρείες, που πωλούν βρώσιμες ελιές και τυποποιημένο ελαιόλαδο, δείχνει η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων super market στη Ρουμανία.

 

Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ρουμανίας έδειξε ενδιαφέρον για να εισάγει επιτραπέζιες ελιές και ελαιόλαδο από την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο η κ. Ανδρονίκη Λιακοπούλου, Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας

στο Βουκουρέστι, «στα πλαίσια επαφών που είχε η υπηρεσία με καταστήματα της Ρουμανίας, η αλυσίδα supermarket Mega Image, (μέλος του Ομίλου Ahold Delhaize, με 702 καταστήματα σε όλη τη Ρουμανία) εκδήλωσε ενδιαφέρον να εισάγει από την χώρα μας ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές. Τους ενδιαφέρει η ποιότητα και η τιμή των προϊόντων. Ο κ. Emil Ilin, εμπορικός διευθυντής των supermarket Mega Image, μας ενημέρωσε πως, στην παρούσα φάση, η εταιρία εξετάζει προσφορές εταιριών που παράγουν και πωλούν βρώσιμες ελιές και τυποποιημένο ελαιόλαδο».

Σημειώνεται από το Γραφείο ΟΕΥ ότι ήδη η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήδη συνεργάζεται με αρκετές ελληνικές εταιρίες παραγωγής τροφίμων, έχοντας ιδιαίτερα καλή εικόνα για την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ρουμανίας (INS), το συνολικό μέσο μηνιαίο εισόδημα ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 4.251,3 lei (904,6 ευρώ).

Παρόλο που οι Ρουμάνοι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην τιμή και λιγότερο στην ποιότητα, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.  

Το γραφείο Ο.Ε.Υ. Βουκουρεστίου ενημερώθηκε σχετικά από τον εμπορικό διευθυντή της ρουμανικής αλυσίδας (η οποία αριθμεί 702 καταστήματα στη γειτονική χώρα), Emil Ilin, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν ([email protected]), το ταχύτερο δυνατό, με μία σύντομη παρουσίαση του προϊόντος τους (brand, τιμή, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πιστοποιήσεις κλπ).

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα Mega Image ήδη συνεργάζεται με αρκετές ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων, έχοντας, όπως επεσήμανε, τόσο ο κ. Ilin, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mircea Moga, σε πρόσφατη συνάντησή, που είχε με εκπροσώπους του γραφείου Ο.Ε.Υ. στο Βουκουρέστι, ιδιαίτερα καλή εικόνα για την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα