«Μαύρο» ξημέρωμα στην Αχαΐα μέσα στη φωτιά και τον καύσωνα- Τραυματίες και καμένα σπίτια

Οι κάτοικοι πολλών περιοχών στην Αχαΐα έζησαν μια δραματική νύχτα και ένα «μαύρο» ξημέρωμα μέσα στη φωτιά, στους καπνούς και στον καύσωνα. Το τεράστιο πύρινο μέτωπο ήταν ανεξέλεγκτο και έφτασε μέχρι τη θάλασσα.Υπό «πολιορκία» βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αχαΐα με τις φωτιές που ξέσπασαν σε Πάτρα, Δροσιά και Αιγιάλεια. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και 20 οι τραυματίες πό τη φωτιά που…

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε πως οι επόμενες ώρες «είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις περιοχές της Αιγιάλειας που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επίπονη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν». Πρόσθεσε πως «βιώνουμε άλλη μια δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, που για να την ξεπεράσουμε είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας».

Το συγκεκριμένο μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 χθες το μεσημέρι, από δασική έκταση στη Ζήρια και σύντομα μια ολόκληρη την περιοχή βρέθηκε σε πύρινο κλοιό.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα η Ζήρια η Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες, ενώ αργά το απόγευμα ξεκίνησε η εκκένωση και στο Λόγγο.

Μάλιστα, στο Λαμπίρι και στις Καμάρες, η Αστυνομία προχώρησε σε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο μέτωπο, πολύ κοντά στη φωτιά.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αχαΐα επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά. Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αν μετακινήστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του. Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο.

{https://youtu.be/jrhQkdNd93g}

{https://youtu.be/K-fOElaKviA}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαύρο, Αχαΐα, - Τραυματίες,mavro, achaΐa, - travmaties