Μάσκες ΚΝ95: «Φωτιά» οι τιμές με ανατιμήσεις μέχρι και 43%

«Φωτιά» οι τιμές στις μάσκες υψηλής προστασίας μετά τα νέα μέτρα με αυξήσεις έως και 43%. Φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρούνται στις μάσκες υψηλής προστασίας ΚΝ95 και FFP2 καθώς μετά τα νέα μέτρα που τις καθιστούν υποχρεωτικές σε Μέσα Μεταφοράς και Σούπερ Μάρκετ οι τιμές τους ανέβηκαν κατακόρυφα.…

«Το πρόστιμο
που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί»

Αυστηρό μήνυμα σε όσους προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν με τις μάσκες υψηλής προστασίας έστειλε ήδη από το Σάββατο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλοντας ελέγχους αλλά και «τσουχτερά» πρόστιμα.

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το πρόστιμο που θα μπει δε θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός μιλώντας για συγκεκριμένο επιχειρηματία που όπως διαπιστώθηκε ανέβασε τις τιμές από την πρώτη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάσκες ΚΝ95, Φωτιά,maskes kn95, fotia