Μαρίν Λε Πεν: Οι δέκα δηλώσεις της που έχουν προκαλέσει τις πιο σφοδρές αντιδράσεις

Ουκ ολίγες φορές η Μαρίν Λε Πεν έχει βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής για διάφορες δημόσιες δηλώσεις της, με την ηγέτιδα της Ακροδεξιάς να συμμετέχει την Κυριακή (24/04) στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία απέναντι στον Εμανουέλ Μακρόν.Η υποψήφια πρόεδρος της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την εξουσία, δραστηριοποιείται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής από τότε που ανέλαβε την ηγεσία…

«Η ισοτιμία είναι αντίθετη με
την αξιοκρατία (της Δημοκρατίας μας)»

Η Μαρίν Λε Πεν υποστηρίζει ότι είναι σφοδρή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών αφού δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση, τον περασμένο Μάρτιο, ότι είναι «είμαι φεμινίστρια» ενώ προσεκτικά πρόσθεσε ότι «δεν εκφράζει εχθρότητα προς τους άνδρες».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πρώτης της προεδρικής εκστρατείας το 2012, η Μαρίν Λε Πεν είχε δηλώσει ότι «η ισοτιμία είναι αντίθετη με την αξιοκρατία (της Δημοκρατίας μας)».

Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε τον ισχυρισμό της μιας και, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Monde», υποστήριξε ότι είναι κατά των θετικών διακρίσεων, καθώς «η κράτηση ενός μεριδίου για τις γυναίκες έχει στρεβλά αποτελέσματα» και ότι με αυτόν τον τρόπο οι ίδιες οι γυναίκες εμφανίζονται ως «η ποσόστωση».

«Έγιναν προσευχές σε δημόσιους χώρους, πρόκειται για κατάληψη»

Σε μια κομματική συγκέντρωση το 2010, η Μαρίν Λε Πεν προκάλεσε αντιδράσεις, όταν συνέκρινε τις προσευχές Μουσουλμάνων στους δρόμους της Γαλλίας με τη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Figaro».

Χαρακτηριστικά, η ίδια είχε πει τότε: «Πριν από 15 χρόνια είχαμε τη μαντίλα, υπήρξαν όλο και περισσότερες μαντίλες. Στη συνέχεια, υπήρξε η μπούρκα, υπήρξαν όλο και περισσότερες μπούρκες. Μετά, έγιναν προσευχές στους δρόμους, τώρα υπάρχουν 10 ή 15 μέρη όπου ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων πηγαίνει τακτικά και καταλαμβάνει όλο τον χώρο».

Εν συνεχεία, μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα, η Μαρίν Λε Πεν πρόσθεσε: «Για όσους θέλουν να μιλούν πολύ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αν πρόκειται να μιλήσουν για κατοχή, αυτό είναι κατοχή της περιοχής».

«Οι πολιτικές που εκπροσωπώ είναι οι πολιτικές που εκπροσωπούν ο κ. Τραμπ και ο κ. Πούτιν»

Πάντως, σε συνέντευξή της στο BBC το 2017, η Μαρίν Λε Πεν έβαλε στο στόχαστρο την πολιτική λιτότητας και τη μεταναστευτική πολιτική της τέως καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, απέναντι στους Σύρους πρόσφυγες, λέγοντας: «Αυτή (σ.σ. η Άνγκελα Μέρκελ) άφησε 1,5 εκατομμύριο μετανάστες να μπουν. Επιβάλλει λιτότητα σε όλα τα έθνη της Ευρώπης. Παρεμπιπτόντως, απομονώνεται όλο και περισσότερο, διότι οι πολιτικές που εκπροσωπώ είναι οι πολιτικές που εκπροσωπούνται από τον κ. Τραμπ, εκπροσωπούνται από τον κ. Πούτιν. Ο βρετανικός λαός μόλις κατέστησε σαφές ότι θέλει να πάει προς αυτή την κατεύθυνση».

{https://youtu.be/SeEHQhARESU}

«Ο αντισημιτισμός οφείλεται στην εμφύτευση του ισλαμισμού στη χώρα μας»

Στο αποκορύφωμα των συζητήσεων για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους το 2014, η Μαρίν Λε Πεν είχε γράψει στο Twitter: «Οι Εβραίοι συμπατριώτες μας το γνωρίζουν, ο αντισημιτισμός οφείλεται στην εμφύτευση του ισλαμισμού στη χώρα μας».

{https://twitter.com/MLP_officiel/status/541642884613935104}

Το σχόλιο είναι αμφιλεγόμενο, όχι μόνο λόγω της μακράς και περίπλοκης ιστορίας της Γαλλίας με τον αντισημιτισμό, αλλά το κόμμα της έχει επίσης βεβαρημένο παρελθόν με αντιεβραϊκά αισθήματα από την περίοδο που ο πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λε Πεν, ήταν επικεφαλής του, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Figaro».

«Κέρδισες το αυτοκίνητό σου στη λοταρία;»

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της στην πόλη Ενέν-Μπωμόν το 2012, ένας άνδρας βορειοαφρικανικής καταγωγής σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο είδε τη Μαρίν Λε Πεν και φώναξε «Ζήτω ο Μελανσόν!», αναφερόμενος στον ακροαριστερό αντίπαλό της, Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Η ίδια τού απάντησε: «Κέρδισες το αυτοκίνητό σου στη λοταρία ή μέσα από την εργασία σου;». Κατόπιν, η Μαρίν Λε Πεν σχολίασε: «Κάθε φορά που οι άνδρες φωνάζουν "Ζήτω ο Μελανσόν", είναι από το Μαγκρέμπ (σ.σ. από τη Βόρεια Αφρική) - κάθε φορά».

«Η μαντίλα δεν είναι ένα ασήμαντο κομμάτι υφάσματος, είναι ένα σημάδι ριζοσπαστισμού»

Ο Ζουλιέν Οντούλ, εκπρόσωπος της περιφερειακής συνέλευσης του κόμματος της Μαρίν Λε Πεν, απαίτησε το 2019 από μια Μουσουλμάνα, που συνόδευε παιδιά στο κτήριο της συνέλευσης της διοικητικής περιοχής της Βουργουνδίας-Φρανς-Κοντέ, να αφαιρέσει τη μαντίλα της.

{https://twitter.com/JulienOdoul/status/1182654779316678657}

Τα σχόλια προκάλεσαν θύελλα, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να αναγκάζεται να παρέμβει και να παροτρύνει τον κόσμο να μην «στιγματίζει» τους Μουσουλμάνους, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Europe 1.

Παρ' όλα αυτά, η Μαρίν Λε Πεν υπερασπίστηκε τον Ζουλιέν Οντούλ, λέγοντας στο Europe 1 ότι «η μαντίλα δεν είναι ένα καπέλο ή μια κορδέλα - είναι μια απαίτηση, εδώ και δεκαετίες, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, να φορούν μαντίλα οι γυναίκες».

«Ελπίζω να μην ανακαλύψουμε ότι έχετε έναν υπεράκτιο τραπεζικό λογαριασμό στις Μπαχάμες»

Κατά τη διάρκεια του «Μεγάλου Ντιμπέιτ» στις προεδρικές εκλογές του 2017, η τότε ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου ανέφερε φήμες ότι ο αντίπαλός της, Εμανουέλ Μακρόν, είχε υπεράκτιο τραπεζικό λογαριασμό.

{https://youtu.be/5JeB7QaIPic?t=4}

Οι ισχυρισμοί, οι οποίοι υποκινήθηκαν με πλαστά έγγραφα που διαδόθηκαν στο Twitter κατά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας, διαψεύστηκαν σύντομα από πολλά γαλλικά μέσα μαζίκής ενημέρωσης, όπως είναι σχετική δημοσίευση του France24.

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε απαντήσει: «Αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμιση».

Πάντως, η αδύναμη επίδοση της Μαρίν Λε Πεν σε αυτό το ντιμπέιτ επέδρασε αρνητικά στα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του France Inter, και έτσι ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε εύκολα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Παραβάτες από τη Γαλλία στη φυλακή, οι αλλοδαποί σε αεροπλάνα»

Καθώς άρχιζε την προεκλογική της εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2022, στην Κυανή Ακτή, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Μαρίν Λε Πεν είπε στους υποστηρικτές της: «Θα εξαλείψουμε όλους εκείνους, ισλαμιστές ή μη, που θέλουν να μας επιβάλουν κανόνες και τρόπους ζωής που δεν είναι δικοί μας. Οι παραβάτες θα απομακρυνθούν. Οι παραβάτες από τη Γαλλία στη φυλακή, οι αλλοδαποί σε αεροπλάνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα