Λουκέτο στο ΟΑΚΑ: Μεταφέρουν τον αθλητικό εξοπλισμό

«Έπρεπε οι έλεγχοι να γίνονται τακτικά εδώ και χρόνια» επεσήμανε ο κ. Σπυράκος, μεταξύ άλλων, για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ.Μετά την κυβερνητική απόφαση, την Παρασκευή (29/09), για κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ λόγω έλλειψης στατικότητας των στεγάστρων «Καλατράβα», φορτηγά μετέφεραν, το πρωί του Σαββάτου (30/09),…

Η ανακοίνωση
για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

Στην ανακοίνωσή της, την Παρασκευή (29/09), η διοίκηση του ΟΑΚΑ ανέφερε ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο "Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών", παρελήφθη μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα (29/09) κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο».

Ακόμα, στην εν λόγω ανακοίνωση προστίθεται: «Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής μελέτης. Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η δήλωση του Γιάννη Βρούτση τονίζοντας ότι προέχει η ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων.

«Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ΟΑΚΑ. Πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων», επισήμανε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος τη Δευτέρα (02/10) θα προβεί σε ανακοινώσεις για τις περαιτέρω ενέργειες αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία της αθλητικής κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουκέτο, ΟΑΚΑ, Μεταφέρουν,louketo, oaka, metaferoun