Λιβύη: Τα ευρήματα στο λεωφορείο της ελληνικής αποστολής που προβληματίζουν - Ανοιχτό το σενάριο επίθεσης

Στις έρευνες και η ΕΥΠ για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού με τους 5 Έλληνες νεκρούς στη Λιβύη.Τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την τραγωδία στη Λιβύη, όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής σκοτώθηκαν, είναι πολλά, όπως και τα θολά σημεία. Αυτό που γνωρίζουμε για το σοκαριστικό…

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η περιοχή όπου έγινε το περιστατικό ελέγχεται

από σκληροπυρηνικούς του ISIS.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη ήταν απολύτως καλοδεχούμενη σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα (μετά τη σφοδρή κακοκαιρία) και δεν υπήρχε καμία ένδειξη για κάποιον πρόσθετο κίνδυνο πέραν των αντικειμενικών κινδύνων λόγω των ταραχών και της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες αναφορές για τους επιβαίνοντες στο φορτηγό (που συγκρούστηκε με το λεωφορείο) έκαναν λόγο για μέλη οικογένειας από τη Λιβύη. Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση για να βεβαιωθούν για την ταυτότητα των επιβαινόντων.

Η κατάσταση των τραυματιών

Μετά τη σύγκρουση του λεωφορείου με τους Έλληνες με το φορτηγό έχασαν τη ζωή τους τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνείς.

Οι τραυματίες έχουν επαναπατριστεί με τη συνδρομή ιατρικού προσωπικού που μετέβη στη Βεγγάζη, με το C-130 να προσγειώνεται χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

13 τραυματίες βρίσκονται σε νοσοκομεία της Ελλάδας και ένας πολυτραυματίας παραμένει στη Λιβύη. Δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός εκ των τραυματιών. Δέκα από τα μέλη της αποστολής νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και ένα άτομο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση του συνταγματάρχη, ο οποίος νοσηλεύεται με κατάγματα, όπως και ενός λοχαγού, αλλά και ενός γιατρού – στρατιωτικού με εγκαύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιβύη, - Ανοιχτό,livyi, - anoichto