Λέσβος: Κρανοφόροι με ρόπαλα έκαναν ελέγχους και επιτέθηκαν σε θαμώνες μαγαζιού (video)

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επιβεβαίωσαν αστυνομικές αρχές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα μία ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων βγήκε στους δρόμους της Μυτιλήνης και άρχισε να ελέγχει τους περαστικούς

Την ύπαρξη και λειτουργία ομάδας νεαρών με κράνη και ρόπαλα που αναστάτωσε χθες το βράδυ το κέντρο της Μυτιλήνης αποκαλύπτει το τοπικό Μέσο, stonisi.gr.

Πρόκειται για λήψη με το κινητό τηλέφωνο από θαμώνα σε χώρο καταστήματος υγειονομικού

ενδιαφέροντος που αποδεικνύει την ύπαρξη «τάγματος εφόδου» -σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα-που τρομοκρατεί ντόπιους και ξένους στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επιβεβαιώνουν αστυνομικές αρχές, προστίθεται στο ρεπορτάζ, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης, οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους.

Ακόμη, φέρονται να επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Ερμού όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

Και στη Μόρια

Η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα, λειτούργησαν στο χωριό της Μόριας χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ, σύμφωνα με το stonisi.gr.

Ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.

Επίσης η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού! Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, τη Δευτέρα το βράδυ.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη της περιφερειακής αρχής και «τη ρητορική μίσους που εκπέμπουν» υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραβασίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη «ως τάγματα εφόδου ομάδες ακροδεξιών κινούνται ανεξέλεγκτα στην πόλη, με την ανοχή της κυβέρνησης. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής όλα αυτά να σταματήσουν αμέσως». Και υπογράμμισε πως «επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λέσβος, Κρανοφόροι,lesvos, kranoforoi