ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ που αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης - Θα κλείσουν την Εθνική Οδό στις 13:00, στο ύψος του Μαρτίνου

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που αντιδρούν στα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για διαδικασία εξυγίανσης μέσω εκκαθάρισης εν λειτουργία, με την κατάθεση της σχετικής

τροπολογίας από το υπουργείο Ενέργειας.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν προαναγγείλλει για σήμερα, Τετάρτη, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου, στις 13.00.

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι τροπολογία της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ που θα ρημάξει την ευρύτερη περιοχή, στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Ειδικότερα, η κυβέρνηση με πρόφαση τα συσσωρευμένα χρέη της επιχείρησης, προωθεί τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του συνόλου ή μέρους του ενεργητικού της.

Επιπλέον, στην τροπολογία προβλέπεται η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25% μεσοσταθμικά και η τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή εντός του Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα