Κύριες και επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται την ίδια ημερομηνία

«Πρόκειται για μία δομική αλλαγή στην πληρωμή των συντάξεων», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

«Στο τέλος του Ιουλίου, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν την ίδια ημερομηνία» προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης το πρωί της Κυριακής (14/6).

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο ίδιος έκανε λόγο για μία δομική αλλαγή στην πληρωμή των συντάξεων, η οποία θα συντελεστεί από την πληρωμή του μηνός Ιουλίου.

«Ενώ, μέχρι τώρα, έχουμε διαφορετική

χρονική καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων, πλέον θα γίνεται ταυτόχρονη καταβολή από τον e-ΕΦΚΑ την ίδια μέρα σε διακριτούς λογαριασμούς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός, διευκρινίζοντας ότι η κύρια σύνταξη και η επικουρική θα καταβάλλονται την ημερομηνία της κύριας σύνταξης.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

Θυμίζουμε πως όπως έχει γίνει γνωστό η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2020 στους δικαιούχους θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου.

Αναλυτικά:

Το Δημόσιο θα καταβάλει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου τις συντάξεις ΙουλίουΤο ΙΚΑ θα καταβάλει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου τις συντάξεις Ιουλίου (κανονική ημερομηνία).

Σε περίπτωση αλλαγής για αποφυγή συνωστισμού των συνταξιούχων οι πιθανότερες ημερομηνίες πληρωμής του ΙΚΑ είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουλίου τη Δευτέρα 22 Ιουνίου (Συνταξιούχοι με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1,3,5,7,9)Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουλίου την Τρίτη 23 Ιουνίου (Συνταξιούχοι με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0,2,4,6,8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου θα πληρωθούν ως εξής:

-Ο ΟΑΕΕ,ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλουν την Πέμπτη, 25 Ιουνίου τις συντάξεις Ιουλίου.- Το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου τις συντάξεις Ιουλίου.Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Την επομένη, Τρίτη 30 Ιουνίου, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Το ΕΤΕΑΕΠ, τέλος, θα καταβάλει την Πέμπτη 2 Ιουλίου τις επικουρικές συντάξεις Ιουλίου 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα