Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοροϊδία
Ελλάς Ελλήνων Αχάριστων! Είναι το συμπέρασμα από τη σύγκριση όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κομματικό του ακροατήριο και της πραγματικότητας στη χώρα.
Από τη μια, τα θαυμαστά επιτεύγματα των κυβερνήσεων του. Από την άλλη, το κύμα δυσαρέσκειας εναντίον του που σαρώνει την κοινωνία – και πάει για κάτω από το 20% στις δημοσκοπήσεις.
Δεν μπορεί και να βάλει και με τους δημοσκόπους, αφού του δίνουν τα «διπλάσια ποσοστά από τον δεύτερο» – όπως υπερηφανεύθηκε.
Το τρικ
Πήγε στο συνέδριο -αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι η εαρινή σύναξη της, ευνοημένης και επιλεγμένης από τον ίδιο, κομματικής γραφειοκρατίας- για να φιλοτεχνήσει το προφίλ του.
Πανεύκολο. Δύο πρώην αρχηγοί και Πρωθυπουργοί της ΝΔ δεν ανήκουν στη ΝΔ, οι ύποπτοι για αμφισβήτηση έμειναν εκτός αίθουσας και όσοι παριστάνουν τους επίδοξους πρωταγωνιστές στη μετά Μητσοτάκη εποχή συμφωνούν μαζί του: δεν θα υπάρχει μετά Μητσοτάκη εποχή.
Με ανιστόρητη άνεση, αυτοτοποθετήθηκε στην κορυφή μιας αόρατης λίστας με τους μεγάλους πολιτικούς του τελευταίου αιώνα – προσφεύγοντας στο εξής τέχνασμα.
– Αναφέρθηκε τέσσερις φορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή – χωρίς ίχνος Καραμανλισμού στην αίθουσα- δυο φορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο -που υπήρξε αντίπαλος της παράταξής του- και τον Ανδρέα Παπανδρέου, θυσιάζοντας ακόμη και τον… πατέρα του, μαζί με τους πρώην πρωθυπουργούς της Δεξιάς. Στο κερασάκι έβαλε και λίγο από Κένεντι.
Σ’ αυτό πάνθεο, ανέδειξε την ανάγκη να συνεχίσει στη εξουσία, κατά τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται εξ αρχής: ως άσκηση δικαιώματος.
Για τους τύπους θέλει και τη νομιμοποίηση από ένα σώμα που φρόντισε ο ίδιος να μην τον αντιμετωπίζει ως πρόεδρο του κόμματος, αλλά ως πολιτική οντότητα με… ισοβιότητα!
Κάτι ανάμεσα σε αρχηγό της φυλής και φεουδάρχη. Σε μια «Παράταξή μας» που έχει διαμορφώσει, αυτοπροσώπως, χαρακτηρίζοντας ως «διεύρυνση» την ενσωμάτωση της ακροδεξιάς του Καρατζαφέρη και της αποσυνάγωγης «σημιτικής συνιστώσας» του «Κέντρου».
Είναι το συνέδριο της κοροϊδίας… Οι λέξεις στην ομιλία του εκφράζονταν χωρίς το πραγματικό νόημά τους, με μόνη χρησιμότητα την ψυμιθίωσή του.
– «Αυξήσεις μισθών και συντάξεων», όταν η αγοραστική αξία τους συρρικνώνεται», «μείωση φόρων» όταν τα φορολογικά έσοδα» αυξάνουν, «φροντίδα για τους αδύναμους» όταν ο πληθυσμός τους μεγαλώνει, «επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων» όταν ως εργασιακή νομοθεσία εννοεί τη βούλησή του εργοδότη, «αναβαθμίσεις» στην Υγεία και την Παιδεία, όταν οι αντίστοιχες ιδιωτικές δαπάνες καλπάζουν.
– «Λυπάται και θυμώνει για την ακρίβεια», ενώ κρατάει ψηλά τον ΦΠΑ και την ανακυκλώνει – με ασυδοσία και υπερκέρδη στις τράπεζες, τις αλυσίδες, τα καρτέλ, τους εισαγωγείς και τους οικείους αεριτζήδες.
Έχει «εξασφαλίσει ανάπτυξη», αλλά οι πολλοί παίρνουν μόνο επιδόματα. Και 36 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά έχει χάσει ήδη το 40% και τα υπόλοιπα πήγαν σε έναν κλειστό κύκλο επίλεκτων.
Υπερασπίζεται τα 12 μίλια, αλλά στο… Ιόνιο και θωρακίζει τη χώρα με εξοπλισμούς, αλλά ο Ερντογάν νομοθετεί τώρα και… επί ελληνικού εδάφους.
Είπε και ανέκδοτα. Για την ανεξαρτησία των θεσμών, της ενημέρωσης και της δικαιοσύνη, την πίστη του ότι «ισχυρή κυβέρνησή δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη εξουσία, αλλά, διαφάνεια και λογοδοσία».
Αποστρέφεται την αλαζονεία, έφερε το χαμόγελο στους Έλληνες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι υποκλοπές και τα Τέμπη είναι «τοξικότητα αντιπολίτευσης», που ονομάζει «σκάνδαλα τις αδυναμίες της δημοσιάς ζωής».
Στο τέλος έκανε ταμείο: μόνο αυτός πρέπει να «βρίσκεται στο τριψήφιο τηλέφωνο όταν χτυπήσει στις 03: 00 το πρωί». Ως εκ τούτου του θεσμοθετεί ως διλλήματα των εκλογών το εξής ζεύγη:
– «Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης, Μητσοτάκης ή Τσίπρας, Μητσοτάκης ή Κωνσταντοπούλου, Μητσοτάκης ή οποιοσδήποτε άλλος».
Με το τελευταίο εννοεί «άλλος από τη ΝΔ». Σ’ αυτό η κορόιδα είναι η ποινή που τους επιβάλει…
The post Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοροϊδία appeared first on iEidiseis.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απίστευτες εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Ουρές όλο το βράδυ έξω από κατάστημα - Για ένα ρολόι
- Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης στους άνδρες – Το σύμπτωμα που «χτυπάει καμπανάκια»
- Αυτοχειρία η πτώση της 24χρονης στον Πειραιά
- "Χρυσή" διάρρηξη στην Ακρόπολη: "Σήκωσαν" κοσμηματοπωλείο σε χρόνο dt
- Eurovision 2026: Το απρόοπτο του Ακύλα στη σκηνή στην πρόβα των επιτροπών – Η αντίδρασή του on stage (VIDEO)
- Δολοφονία η εξαφάνιση της Χριστίνας Εξαρχουλέα το 2017, διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον σύζυγό της
- Έριξε τη «βόμβα» με Νικ Καλάθη ο ΠΑΟΚ
- «Βόμβα» από ξένο μέσο: «Συνάντηση Μπενίτεθ με τον μάνατζερ του Ούρος Ράτσιτς»
- Ιδιοκτησιακό: Το ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε τη σωστή κατεύθυνση, ζητώντας 51% για τον φαρμακοποιό
- Φρίκη στους Αγίους Αναργύρους: Ζούσαν στην εξαθλίωση 3 ανήλικα αδέρφια - Χειροπέδες στους γονείς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEidiseis
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοροϊδία
- Κοίτα ποιοι μιλάνε: Υπουργοί με… 635 ακίνητα «σταυρώνουν» τον Ν. Ανδρουλάκη
- Στην Κίνα ο Πούτιν στις 19 και 20 Μαΐου – «Ραντεβού» με τον Σι αμέσως μετά την επίσκεψη Τραμπ
- Άγιοι Ανάργυροι: Νέα υπόθεση παραμέλησης ανηλίκων – Τρία μικρά παιδιά ζούσαν σε άθλιες συνθήκες (βίντεο)
- «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το project-μαμούθ των 3 δισ. – Οι ελληνικές και ξένες εταιρείες που διεκδικούν μερίδιο
- Eurovision 2026: «Η συγκυρία ευνοεί την Ελλάδα για το βραβείο» – Τι λέει στο iEidiseis ο expert, Αντώνης Καρατζίκος
- Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή 20 ατόμων σε ποντιακό γλέντι – Τραυματίες και προσαγωγές
- Χριστοδουλίδης στο συνέδριο της ΝΔ: Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για πειραματισμούς
- Αλέξης Τσίπρας: «Τον Μάρτη ήταν νωρίς» – Η ανάρτηση «teaser» για το νέο κόμμα (βίντεο)
- Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια σε ανήλικους, «κόφτης» στην ταχύτητα – Έρχεται απαγόρευση στις «γουρούνες»
- Τελευταία Νέα iEidiseis
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοροϊδία
- Eurovision 2026: «Η συγκυρία ευνοεί την Ελλάδα για το βραβείο» – Τι λέει στο iEidiseis ο expert, Αντώνης Καρατζίκος
- Χριστοδουλίδης στο συνέδριο της ΝΔ: Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για πειραματισμούς
- Κλείνουν για μια εβδομάδα οι σήραγγες των Τεμπών – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
- Οι πληρωμές ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 22 Μαΐου – Οι ημερομηνίες
- Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια σε ανήλικους, «κόφτης» στην ταχύτητα – Έρχεται απαγόρευση στις «γουρούνες»
- Ανατροπή στην εξαφάνιση της Χριστίνας Εξαρχουλέα – Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον σύζυγό της
- Άγιοι Ανάργυροι: Νέα υπόθεση παραμέλησης ανηλίκων – Τρία μικρά παιδιά ζούσαν σε άθλιες συνθήκες (βίντεο)
- «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το project-μαμούθ των 3 δισ. – Οι ελληνικές και ξένες εταιρείες που διεκδικούν μερίδιο
- Αλέξης Τσίπρας: «Τον Μάρτη ήταν νωρίς» – Η ανάρτηση «teaser» για το νέο κόμμα (βίντεο)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μητσοτάκης: Το 2027 οι Eλληνες θα επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στην προεδρία της ΕΕ
- Μάνη: Δολοφονία η εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα – Μετά από οκτώμισι χρόνια ένταλμα σύλληψης για τον σύζυγό της
- Μ. Χαρακόπουλος: «Το δικό μας γήπεδο είναι αυτό του έργου, της αξιοπιστίας και της ευθύνης και σε αυτό κανείς δεν μπορεί να μας συναγωνιστεί»
- Συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα με γκανάς σοκολάτας
- Πάτρα: Τραβούσαν βίντεο τον ξυλοδαρμό 13χρονης από συμμαθήτριές της – Δύο συλλήψεις για την επίθεση
- Παλιοί και νέοι παίκτες προσφεύγουν κατά του ΠΑΣ
- Δ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ -Νέος απινιδωτής στον πεζόδρομο για την προστασία των πολιτών
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πολιτικοί αντίπαλοι, όχι εχθροί» – Το μήνυμα ενότητας από το 16ο Συνέδριο της ΝΔ
- Πάτρα: Πληροφορίες για μεγάλη εταιρεία πληροφορικής πίσω από τις εργασίες στο εμβληματικό ακίνητο της Αγίου Νικολάου - ΦΩΤΟ
- Ελένη Παράσχη στο Travel West Forum 2026: Αεροπορική συνδεσιμότητα και τουρισμός-Η Πάτρα ως πύλη της Δυτικής Ελλάδας



