Κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Δύο νέα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Τον απολογισμό των σημερινών κρουσμάτων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Κανένας νέος θάνατος.

Δύο τα νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε, το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Υγείας, με τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι 2.878.

Από αυτά, 626 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1635 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό

κρούσμα.

19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 7Ο ετών. 6 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82,4 έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχουμε κανέναν νέο θανάτο. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153963κλινικά δείγματα.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά η γενική εικόνα της χώρας είναι καλή και επανέλαβε ότι την Δευτέρα 25 του μηνός ανοίγουν εστιατόρια και μπαρ - καφέ. «Η προσπάθεια ειναι κοινή και η συνεργασία πολιτών -  πολιτείας απαραίτητη. Προχωράμε με προσοχή για να κοιτάμε το μέλλον με την ίδια αισιοδοξία» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Άνοιγμα δημοτικών σχολείων

«Το θέμα των σχολείων έχει απασχολήσει και την επιτροπή και τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο. Όπως η απόφαση για να κλεισουν τα σχολεία βασίστηκε σε απόλυτα στοιχεία, από τις περισσότερες χώρες έτσι και τώρα τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι πολύ ισχυρά. Όμως υπάρχουν ήπιας ισχύος επιχειρήματα που μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους πιστεύουν ότι πρέπει να ανοίξουν. Το R0 είναι πολύ χαμηλά, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο ιος είναι ακόμη εδώ» ανέφερε ο παθολόγος και λοιμωξιολόγος κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου και συμπλήρωσε: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν 3 βασικά δεδομένα:

-τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν

-οι επιπτώσεις της νόσου στα παιδια είναι πολύ μικρές

-φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιου είναι χαμηλός.

Για αυτούς τους λόγους οι περισσότεροι είναι σύμφωνοι να ανοίξουν τα σχολεία», ενώ για τους παιδικούς σταθμούς είπε ότι θα υπάρξει συγκεκριμένη οδηγία.

Παράλληλα τόνισε ότι με πανίσχυρους υπολογιστές, οι ειδικοί προσπαθούν να προχωρήσουν σε προσομοιώσεις αφού αντιγράφουν ουσιαστικά τις πρωτεΐνες - στόχους μέσω των οποίων ο κορονοϊός εισχωρεί στον οργανισμό.

Οι τεχνικές αυτές, συμπλήρωσε είναι γνωστές εδώ και χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από τη δεκαετία του 90 για τον HIV.  Η προσέγγιση των ερευνητών εστιάζεται τώρα στην καταπολέμηση των 22 πρωτεϊνών που παρουσιάζει ο κορονοϊός και προσπαθούν να τις καταπολεμήσουν ώστε να διακόψουν τον κύκλο ζωής του ιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρούσματα, Ελλάδα, Δύο, Υγείας,krousmata, ellada, dyo, ygeias