Κρούσματα σήμερα 9/5: Αύξηση διασωληνωμένων στις ηλικίες 33-55

Ανησυχία από την αλλαγή των δεδομένων στις ΜΕΘ με τα νέα κρούσματα να μειώνονται ακόμη και 30% στην Αττική.

Τα νέα κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με την ανησυχία των ειδικών να εστιάζεται στους διασωληνωμένους.

Δείτε ΕΔΩ όσα αναφέρει ο ΕΟΔΥ για τα νέα

κρούσματα σήμερα 9/5. 

Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα 9/5, όλες οι περιοχές. 

Ειδικότερα, αν και τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σημαντική μείωση στις νέες νοσηλείες των ηλικιακών ομάδων που έχουν εμβολιαστεί και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς Covid να εμφανίζουν σταθερά υψηλό ποσοστό κάλυψης 82% σε όλη την επικράτεια άλλαξαν τα ηλικιακά κριτήρια όσων καταλήγουν στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς «τη θέση των υπερηλίκων ανθρώπων άνω των 75 ετών καταλαμβάνουν πλεόν νέοι συνάνθρωποί μας 35-55 ετών, που σήμερα αποτελούν το 1/4 περίπου των νοσηλευόμενων στις απλές κλίνες Covid».

Μάλιστα αυτό συμβαίνει καθώς «οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι», την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ «από την αρχή του χρόνου οι ασθενείς οι οποίοι έχουν βαριά νόσηση νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή και χάνονται και έχουν εμβολιαστεί είναι κάτω από το 5% των ασθενών με βαριά νόσηση».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο, όπως μετέδωσε το Reuters, γεγονός που σημαίνει ότι από τον χειμώνα η Ευρώπη θα έχει μόνο τα υπόλοιπα εμβόλια.

Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο μήνα η Κομισιόν ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΜΕΘΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑCOVID19ΕΜΒΟΛΙΟΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΕΟΔΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα