Κρεμλίνο για φυσικό αέριο: Ο Πούτιν θα αποφασίσει πότε ξεκινά η πληρωμή σε ρούβλια

Λίγο πριν λήξει το ρωσικό τελεσίγραφο για το φυσικό αέριο, το οποίο σήμανε κόκκινο συναγερμό στην Ευρώπη, το Κρεμλίνο αλλάζει στρατηγική. Τι δήλωσε ο Πεσκόφ.Για σταδιακή μετάβαση στην πληρωμή στο ρωσικό νόμισμα μιλάει τώρα το Κρεμλίνο, κάνοντας ένα βήμα πίσω, την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται σε συναγερμό μετά την προειδοποίηση Πούτιν για το φυσικό… Συναγερμός και στην Ελλάδα - Έκτακτη συνεδρίαση για το φυσικό αέριο

Σημειώνεται ότι το ρωσικό τελεσίγραφο για πληρωμή του αερίου

σε ρούβλια έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη. Σ' αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, καθώς αύριο 31 Μαρτίου εκπνέει το τελεσίγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την πληρωμή των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Σκοπός της σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, είναι η αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Β Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστας Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.

Τι θα συμβεί αν η Μόσχα κλείσει την βάνα;

Αν η Γερμανία δεν διασφαλίσει επαρκή προμήθεια φυσικού αερίου, η πρώτη που θα πληγεί θα είναι η βιομηχανία, που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της γερμανικής ζήτησης.

«Αυτό σημαίνει ότι χάνεται βιομηχανική παραγωγή, χάνονται εφοδιαστικές αλυσίδες», δήλωσε ο Λέοναρντ Μπίρνμπάουμ, διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού ομίλου E.ON στο δίκτυο ARD. «Το βέβαιο είναι ότι μιλάμε για πολύ μεγάλες απώλειες».

Τα νοικοκυριά θα έχουν προτεραιότητα έναντι της βιομηχανίας, ενώ τα νοσοκομεία, τα κέντρα φροντίδας και άλλα ιδρύματα του δημοσίου τομέα με ειδικές ανάγκες θα είναι τα τελευταία που θα πληγούν από την έλλειψη φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρεμλίνο, Πούτιν,kremlino, poutin