Κώστας Στρατής: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού

Για εμπαιγμό της κυβέρνησης εις βάρος των ανθρώπων του πολιτισμού, σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ, έκανε λόγο ο Κώστας Στρατής.

Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ 24, σημείωσε ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού «έχουν υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα αντίστοιχο με αυτούς

του τουρισμού. Δεν αναφερόμαστε στους επώνυμους που κάποιοι από αυτούς έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν αλλά στους λιγότερο γνωστούς και τους ανώνυμους που έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα τώρα και δεν ξέρουν πότε θα ξανα έχουν» και διευκρίνισε:

«Χιλιάδες δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα προστασίας της κυβέρνησης, πάνω από 12 χιλ. μόνο στο θέαμα - ακρόαμα, γεγονός που σημαίνει ότι αποδείχτηκαν «εμπαιγμός οι πρόσφατες εξαγγελίες του επιτελικού κράτους και των αρίστων της κυβέρνησης για τη διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ. Οι προϋποθέσεις που μπήκαν αποκλείουν και πάλι τη συντριπτική πλειοψηφία όσων είχαν εξαιρεθεί εξαρχής. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην στήριξη οι ΑΜΚΕ, οι ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλες συνεταιριστικές μορφές επιχειρήσεων που είναι διαδεδομένες στον χώρο του πολιτισμού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η Μελίνα Μερκούρη και ο Θάνος Μικρούτσικος ως υπουργοί πολιτισμού θα κρύβονταν πίσω από αρμοδιότητες, παραπέμποντας σε άλλα υπουργεία. Η άφαντη κ. Μενδώνη να αφήσει τις ανευθυνότητες και να πάει τώρα στον πρωθυπουργό, για να βρεθούν λύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα