Κώστας Μπίγαλης: Φώναζαν μέσα στο θέατρο «Αίσχος, θα σας κάψει ο Θεός»

Ο Κώστας Μπίγαλης εξομολογήθηκε περιστατικά από τη μακρόχρονη καριέρα του στο μουσικό στερέωμα.Ο Κώστας Μπίγαλης μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στο Στούντιο 4 για πολλές στιγμές από την καριέρα του. Αρχικά ανέφερε το ξεκίνημά του και στο πρώτο του…

Μετά από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις πέρασε από οντισιόν για το θρυλικό Jesus Christ Superstar, όπου ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος. Το μιούζικαλ ήδη γνώριζε μεγάλη επιτυχία σε πολλές

χώρες με τη μουσική του Άντριου Λόιντ Βέμπερ να ακούγεται παντού. Χαρακτηριστικά είπε: «Το πρώτο μιούζικαλ που συμμετείχα ξεσήκωσε αντιδράσεις, πήγα στη δραματική σχολή με το ζόρι», είπε και πρόσθεσε πως πήρε τελικά τον ρόλο του Αρχιερέα Άννας με αντικαταστάτη τον Χρήστο Κάλοου: «Τρεις μήνες οντισιόν. Ένα εκπληκτικό έργο όσο αφορά την αξιοκρατία. Δηλαδή αν δεν μπορούσες να τραγουδήσεις το έργο του Βέμπερ, που απαγορεύεται να αλλάξεις τόνο... Δεν μπορούσες να ξεφύγεις.
Εγώ ήμουν ο Αρχιερέας Άννας, σε αντίθεση με τον Καϊάφα που ήταν ογκώδης. Υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, την ώρα που παίζαμε φώναζαν «Αίσχος», «Θα σας κάψει ο Θεός». Τα είχαμε ζήσει αυτά, τους έβγαζαν έξω, οι άνθρωποι είχαν τα δικά τους. Κι απ'έξω από το θέατρο είχε πανό, αλλά η παράσταση ήταν εκπληκτική. Τις καθημερινές ανεβαίναμε στα θεωρία και παρακολουθούσαμε στη σκηνή της Γεσθημανής τον Τάκη Μπινιάρη και κλαίγαμε από τη συγκίνηση», είπε για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Μάλιστα ο σκηνοθέτης επέμενε για να γραφτεί στη δραματική σχολή.

Δείτε το απόσπασμα:

Έτσι οδηγήθηκε και στην οντισιόν για τη μίνι σειρά «Πέτρος και Παύλος», με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς, που γυρίστηκε στην Ελλάδα και πήρε έναν μικρό ρόλο.

Ο δεύτερος μεγάλος δίσκος του δεν έγινε ποτέ, αφού προκλήθηκε μεγάλος τσακωμός με τον διευθυντή της δισκογραφικής κι έφυγε για 3 χρόνια στην Αμερική. Εκεί υπέγραψε προσύμφωνο με τη CBS για δύο LP, αλλά από έναν λάθος χειρισμό του μάνατζέρ του. Έτσι χάλασε η συμφωνία του, όπως εξομολογήθηκε. Ενώ έζησε και το πρώτο κραχ το 1987 και το 1989 ξεκίνησε από την αρχή, χωρίς κανείς να συνδέσει την μεγάλη επιτυχία του Big Alice με τον Κώστα Μπίγαλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κώστας Μπίγαλης, Φώναζαν, Αίσχος, Θεός,kostas bigalis, fonazan, aischos, theos