Κορονοϊός: Το 88% των ασθενών σε αναπνευστήρα πεθαίνουν σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι ανησυχητικές παρατηρήσεις νέας μελέτης σε ασθενείς με κορονοϊό.

Μια γιγαντιαία μελέτη σε 2.600 ασθενείς κατέγραψε ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θανάτου 88% μεταξύ των ασθενών με κορονοϊό που χρειάστηκε να υποστηριχθεί η αναπνευστική λειτουργία τους μηχανικά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Association, είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα αναφορικά με ασθενείς Covid-19 που νοσηλεύτηκαν στις ΗΠΑ,

με τους ερευνητές να εξετάζουν την πορεία ασθενών που εισήχθησαν μεταξύ 1ης Μαρτίου και 4 Απριλίου σε 12 νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη και στο Λονγκ Άιλαντ.

Συνολικά, οι ερευνητές ανέφεραν ότι 553 ασθενείς πέθαναν, δηλαδή το 21%.

Όμως, μεταξύ του 12% των πολύ άρρωστων ασθενών που χρειάζονταν αναπνευστήρες για να αναπνεύσουν, το ποσοστό θανάτου αυξήθηκε στο 88%.

Το ποσοστό ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για ασθενείς άνω των 65 που είχαν χρειαστεί υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας, με μόλις το 3% αυτών των ασθενών να επιβιώνουν. Οι άνδρες είχαν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τις γυναίκες.

«Τα ευρήματα των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας μεταξύ των ασθενών σε αναπνευστήρα είναι παρόμοια με τις μικρότερες αναφορές περιπτώσεων ασθενών με κρίσιμη νόσο στις ΗΠΑ», σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Υπενθυμίζεται πως οι αναπνευστήρες είναι μία από τις επιλογές των γιατρών που που αντιμετωπίζουν σοβαρές περιπτώσεις πνευμονίας Covid-19 στις ΜΕΘ. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, πληθαίνουν οι αναφορές ότι λίγοι ασθενείς που «μπαίνουν» στη μηχανική υποστήριξη θα καταφέρουν να βγουν.

Συνεπώς, ορισμένοι γιατροί αμφισβητούν τη χρήση τους σε ασθενείς με Covid-19 και προσπαθούν να βρουν μεθόδους για να κρατήσουν τους ασθενείς με κορονοϊό μακριά τους, όσο είναι δυνατόν.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει, πάντως, πως το ποσοστό θνησιμότητας στη μελέτη μπορεί να μην αντιπροσωπεύει την τελική εικόνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μελέτη περιελάμβανε μόνο ασθενείς που πέθαναν ή έλαβαν εξιτήριο. Δεν περιελάμβανε ασθενείς που εξακολουθούν να θεραπεύονται σε νοσοκομεία. 

«Αναφέρουμε παρατηρήσεις μόνο  σε αυτήν την έκθεση», δήλωσε η Karina Davidson, αντιπρόεδρος της ερευνητικής ομάδας. «Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι θα υπήρχε διαφορετικό ποσοστό επιβίωσης δίχως τους αναπνευστήρες».

Πηγή: Bloomberg

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα