Κορονοϊός: Τι δήλωσε ο Έλληνας που επέστρεψε από την Ουχάν - Σε καραντίνα στην «Σωτηρία»

Κορονοϊός: Από τον εφιάλτη της Ουχάν στην ελπίδα - Η πρώτη μαρτυρία Έλληνα επαναπατρισθέντα από την Κίνα

Από το δωμάτιο του νοσοκομείου «Σωτηρία» μίλησε ο ένας από τους δύο Έλληνες που επέστρεψαν την Κυριακή στη χώρα μας από την αποκλεισμένη πόλη Ουχάν της Κίνας και βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο ίδιος νοσηλεύεται προληπτικά σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, χωρίς να έχει εμφανίσει συμπτώματα του νέου κορονοϊού.

«Είναι μία εμπειρία μοναδική. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha». Διευκρίνισε δε, ότι η νοσηλεία

του στο «Σωτηρία» είναι προληπτική και ότι θα διαρκέσει συνολικά 14 ημέρες.

Τόσο είναι εξάλλου, το απαιτούμενο διάστημα, προκειμένου ο ιός να επωαστεί να εκδηλώσει τα πρώτα συμπτώματα. «Μας πήραν δείγμα από διάφορά σημεία του σώματος» πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι νοσηλεύεται απομονωμένος, χωρίς να έχει τη δυνατότητα συνάντησης με την οικογένειά του.

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Το ζούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο» συνέχισε, παράλληλα. Και κατέληξε: «Είναι μία εμπειρία που δεν την ζεις εύκολα, επομένως ζήσε την».

Ο ίδιος, μαζί με ακόμη μία γυναίκα, βρισκόταν εγκλωβισμένος επί τρεις εβδομάδες στην πόλη Γουχάν της επαρχίας Γουμπέι στην Κίνα.

«Ο άψογος συντονισμός ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ &1ης ΥΠΕ ολοκλήρωσε επιτυχώς τον επαναπατρισμό των 2 Ελλήνων πολιτών από την Κίνα. Στο πλαίσιο του κλινικό-εργαστηριακού πρωτοκόλλου εξέτασής τους, διενεργήθηκε έλεγχος αναπνευστικών δειγμάτων που ήταν αρνητικός για την παρουσία του νέου κορονοϊού» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το πρωί της Δευτέρας.

Οι δύο Έλληνες αφίχθηκαν στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής, αφού πρώτα είχαν επιβιβαστεί σε ειδικά ναυλωμένη πτήση της βρετανικής κυβέρνησης για την απομάκρυνση Βρετανών και Ευρωπαίων από την Κίνα.

​Αμφότεροι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ουδέποτε είχαν εμφανίσει συμπτώματα του νέου ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό υπερβαίνει τους 900, ενώ τα συνολικά κρούσματα ξεπερνούν τις 40.000.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορονοϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις των δύο Ελλήνων που επέστρεψαν από την ΚίναΚορονοϊός: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο ΑΧΕΠΑΚορονοϊός: Οι χώρες και οι περιοχές που πλήττονταιΚορονοϊός: 900 νεκροί στην Κίνα - Με μάσκα ο πρόεδρος ΣιΚορονοϊός: Οι νεότερες εξελίξεις για την επιδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα