Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Σουηδίας

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Σουηδίας, Μάρτιν Φόλντεν.

Θετικός στις ιατρικές εξετάσεις για τον κορονοϊό βρέθηκε ο Μάρτιν Φόλντεν, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Σουηδίας. Η σουηδική Ρίκσμπανκ (Κεντρική Τράπεζα) σε ανακοίνωσή της αρχικά δεν ανέφερε την ταυτότητα του ασθενή, αλλά «Ένας εργαζόμενος της Ρίκσμπανκ, ο οποίος είχε μεταβεί σε διακοπές στη βόρειο Ιταλία βρέθηκε θετικός στις εξετάσεις για τον κορονοϊό την Παρασκευή. Το πρόσωπο αυτό εργάστηκε

από την κατοικία του αφότου επέστρεψε στη Σουηδία το περασμένο Σάββατο, υπακούοντας στις παραινέσεις της Ρίκσμπανκ προς τους εργαζόμενούς της και δεν είχε επαφή με άλλους εργαζόμενους της, ούτε συμμετείχε σε κάποια από τις εξωτερικές της συναντήσεις». Η αποκάλυψη όμως, έγινε αργότερα από τον εκπρόσωπο της, που είπε ότι ο ασθενής είναι ο Μάρτιν Φόλντεν.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής στην Σουηδία έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του κορονοϊού ενώ ανακοίνωσε πως οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους κονδύλια για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ολλανδία και την Βρετανία

Στα 321 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ολλανδία, η οποία μέχρι χθες (8/3) απαριθμούσε 264, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες υγείας.

Οι ίδιες αρχές δεν ανακοίνωσαν άλλους θανάτους λόγω του κοροναϊού έπειτα από την πρώτη καταγραφή τριών νεκρών από την ασθένεια κατά το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, ο αντίστοιχος αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία ανήλθε σήμερα (9/3) στα 319 από 273, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι από τον ιό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα