Κορονοϊός: Στους 130 οι νεκροί στην Ελλάδα - 27 νέα κρούσματα

Τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη σκιά των πολλαπλών κρουσμάτων στις ιδιωτικές κλινικές στην Αττική.

Σε 2.490 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 27 περιστατικά, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα την Παρσκευή.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ο θάνατος ακόμη 5 ασθενών, με τους νεκρούς να φτάνουν

συνολικά τους 130. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως τρία άτομα που νοσηλεύτηκαν στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, κατέληξαν.

Παράλληλα, 48 άτομα, με μέση ηλικία τα 67 έτη, παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Εξ αυτών, μόλις 13 είναι γυναίκες. 60 ασθενείς εξήλθαν της εντατικής.

Τι είπε για την κλινική στο Περιστέρι

Ως προς τις εξελίξεις με τα κρούσματα στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ο κ. Τσιόδρας είπε πως πρόκειται για σημαντικό επιδημία σε δομή υγείας.

«Τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα, ενώ οι θετικοί στον ιό εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση», ανέφερε.

«Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής. Ακόμη συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές δεν αρκεί να πούμε ότι το πάθημα έγινε μάθημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να επιτύχουμε σε αυτό τον τομέα. Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν στις κύριες προτεραιότητές μας».

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου

Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου, επανέλαβε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά, γεγονός που μας επιτρέπει να συζητάμε για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να συνεχίσουν τα πράγματα να εκτυλίσσονται θετικά, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση.

Ενημέρωσε ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι τη 10η Μαΐου.

Απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους που γιορτάζουν από σήμερα το Ραμαζάνι, υπενθύμισε ότι τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό.

Σε σχέση με τη δομή στα δυτικά προάστια, ενημέρωσε ότι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα. Όσον αφορά τη δομή στα νότια προάστια όλα τα τεστ προέκυψαν αρνητικά.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα