Κορονοϊός: Στην Ιταλία ψάχνουν για τον «ασθενή μηδέν»

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τον κορονοϊό. Τα κρούσματα στην Ιταλία αυξάνονται, ενώ ακόμη οι Ιταλοί δεν ξέρουν ποιος είναι ο ασθενής «μηδέν», ο ασθενής δηλαδή που πήγε τον κορονοϊό στη χώρα. Οι Κινέζοι λένε ότι έφτιαξαν εμβόλιο.

Η Ιταλία μετράει ήδη νεκρούς από τον κορονοϊό, ενώ δεν έχουν βρει ακόμη τον «ασθενή μηδέν». Πρόκειται για άτομα άνω των 80 ετών και με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Περισσότερα από 200 είναι τα κρούσματα σε 11 πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική

οδηγία για την Ιταλία.

Ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί δήλωσε ότι για την ώρα δεν θα κλείσουν τα σύνορα της Γαλλίας με την Ιταλία, επισημαίνοντας ότι «δεν θα είχε νόημα καθώς η κυκλοφορία του ιού δεν περιορίζεται μόνο στα διοικητικά σύνορα».

Χωρίς να έχει εντοπιστεί ο πρώτος φορέας του ιού στην βόρεια Ιταλία, τέθηκαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακουν αυστηρά μέτρα έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των δημόσιων εκδηλώσεων στις βόρειες περιοχές της Λομβαρδίας, του Βένετο και του Πεδεμόντιο.

Σε εφαρμογή και η απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τις πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το περίφημο καρναβάλι της Βενετίας τερματίστηκε.

Σχολεία κλείνουν στο Μιλάνο ενώ απαγορεύτηκαν και οι επισκέψεις στον καθεδρικό Ναό Ντουόμο.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία. Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε ζώνες, με τον Έλληνα πρόξενο της πόλης Νίκο Σάκκαρη να τονίζει στην ΕΡΤ, ότι ολόκληρες περιοχές έχουν αποκλειστεί και φυλάσσονται από την αστυνομία και το στρατό.

Το εμβόλιο που έφτιαξαν οι Κινέζοι για τον κορονοϊό

Ο Κινέζος πρέσβης στη Μόσχα δήλωσε σήμερα ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που έχει παρασκευάσει η χώρα του, έχει ήδη δείξει την αποτελεσματικότητα του, ωστόσο απαιτούνται πρόσθετες δοκιμές. «Οι επιστήμονες μας ήδη έχουν δώσει την τρισδιάστατη περιγραφή του κοροναϊού, η οποία συνιστά μια πολύ καλή βάση για την επεξεργασία του εμβολίου. Στην Κίνα ήδη έχουν παρασκευάσει εμβόλιο το οποίο επιδεικνύει ανοσία. Όμως, αυτά είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, απαιτείται ακόμη χρόνος για περαιτέρω πειράματα και περαιτέρω επεξεργασία του εμβολίου» δήλωσε ο Τζαν Χανχουέι.

Ο Κινέζος πρέσβης δήλωσε επίσης ότι η κινεζική ιατρική και τα κινεζικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του κορονοïού είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό 85% , ενώ σε μερικές περιοχές η αποτελεσματικότητα ξεπερνά το 90%.

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρέσβη, σε όλες τις περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι κινεζικής ιατρικής διαπιστώθηκε ότι στα διάφορα στάδια της ασθένειας, οι ασθενείς δεν παρουσίασαν επιπλοκές.

Επισήμανε ωστόσο, ότι «οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι (θεραπείας) είναι η ευρωπαϊκή ιατρική σε συνδυασμό με την κινεζική ιατρική».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ιταλία,koronoios, italia