Κορονοϊός στην Ελλάδα: Πολλά τα ύποπτα κρούσματα - Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη

Στόχος η αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Βρέθηκαν οι συνεπιβάτες της 38χρονης. Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

 

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του, δίνοντας παράλληλα και την είδηση ότι τα ύποπτα κρούσματα είναι πολλά!

Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

- Ιχνηλάτηση επαφών - με βάση ειδικό αλγόριθμο - της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα,

μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

- Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

- Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Στο ΑΧΕΠΑ η 38χρονη

Σημειώνεται ότι η 38χρονη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Η 38χρονη Ελληνίδα, είναι σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα το Mega, επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας. Είχε ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Μιλάνο, προκειμένου να παρακολουθήσει έκθεση μόδας. H 38χρονη ασχολείται και με τα κοινά στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επέστρεψε την Κυριακή, με πτήση της Ryanair.

 Τη Δευτέρα, ανέπτυξε ορισμένα ήπια συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα.Πόσες ώρες επιβιώνει ο ιός

Ο ιός επιβιώνει για μερικές ώρες σε επιφάνειες ενώ ο χρόνος επώασης μπορεί να φτάσει τις 14 ημέρες.

Ο ιός μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες για μερικές ώρες και έτσι η χρήση απλών αντισηπτικών διαλυμάτων είναι αρκετή για την καταστροφή. Ο χρόνος επώασης ενός ιού είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην μόλυνση από τον ιό και την έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα αντιβιοτικά δεν δρουν κατά των ιών.

Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό και βήχα. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως πνευμονία ή δυσκολία στην αναπνοή. Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.΄

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα