Κορονοϊός στην Ελλάδα: Γιατί είναι αξιόπιστος ο αριθμός των κρουσμάτων

Η στατιστική απεικόνιση της πορείας του κορονοϊού στην Ελλάδα δείχνει πώς κρούσματα και νεκροί ακολουθούν την ίδια πορεία ενώ φαίνεται να υπάρχει μικρή επιβράδυνση της νόσου. 

Στατιστικά δεδομένα για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσιάζει με ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος που μελετά την πανδημία από την μαθηματική της σκοπιά στο πλαίσιο συγγραφής του τόμου «Science for Disaster Risk Management-2020»

που ετοιμάζει το Disaster Risk Management Knowledge Centre της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον έμπειρο σεισμολόγο, οι αριθμοί των διαπιστωμένων κρουσμάτων που παρουσιάζονται είναι αξιόπιστοι καθώς υπάρχει ομοιότητα στην αύξηση με τα νούμερα των επίσημα θανόντων από τη νόσο. «Και στις δύο περιπτώσεις η αύξηση είναι εκθετική αλλά όχι έντονη. Αντίθετα, βλέπουμε μια σχετική επιβράδυνση» σημειώνει ο καθηγητής. 

Δείτε το γράφημα στο οποίο με την μαύρη καμπύλη παρουσιάζεται η θεωρητική εκθετική αύξηση και με την μπλε η πορείς της νόσου σε κρούσματα και θανάτους: 

Η απόκλιση δείχνει λοιπόν επιβράδυνση της πορείας του κορονοϊού στην Ελλάδα κάνοντας τους επιστήμονες να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι πώς τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για το σύστημα υγείας. 

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ελλάδα,koronoios, ellada