Κορονοϊός στην Ελλάδα: Διασωληνωμένοι τρεις ασθενείς

Τρεις ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών και του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος από την Ηλεία.

Τρία είναι πλέον τα σοβαρά κρούσματα που νοσηλεύονται με κορονοϊό στη χώρα μας, όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Πανεπιστημιακό

Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) και ο ένας στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις ασθενείς πάσχουν από πνευμονία. Από τα διασωληνωμένα κρούσματα, σε σοβαρότερη κατάσταση φέρεται να είναι ο 66χρονος άνδρας από την Ηλεία από τους, γνωστούς πλέον, ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακόμη 10 κρούσματα στην Ελλάδα

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε την ύπαρξη ακόμη 10 κρουσμάτων στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 99.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από το σύνολο των κρουσμάτων του Covid-2019 στην Ελλάδα, τα 95 είναι ημεδαποί και τα υπόλοιπα τέσσερα, ξένης υπηκοότητας.

Τα 68 από αυτά, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, εκτός νοσοκομείου, ενώ τα 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα περιστατικά στη χώρα μας είναι πολλαπλάσια από αυτά που έχουν εντοπιστεί, καθώς πολλοί πολίτες που ενδεχομένως έχουν προσβληθεί είτε δεν το έχουν δηλώσει επειδή έχουν ήπια συμπτώματα είτε επειδή είναι ασυμπτωματικοί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ειδικοί έχουν στα χέρια τους μελέτες και δεδομένα που αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως, κύρια, ασυμπτωματικά είναι τα παιδιά - φορείς του ιού. Ο παράγοντας αυτός συνεκτιμήθηκε, άλλωστε, προκειμένου να ληφθεί και η απόφαση για το 14ήμερο κλείσιμο όλων των σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, πανεπιστημίων και φροντιστηρίων.

Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Εξάλλου, την ακύρωση όλων των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης η ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω της έξαρσης του COVID-19 στη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχης της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντί παρελάσεων, πάντως, αποφασίστηκε να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών, προς τιμήν της εθνικής επετείου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα