Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ανησυχία της κυβέρνησης για τις ημέρες του Πάσχα

Η ανησυχία της κυβέρνηση για τη συμπεριφορά που θα επιδείξουν οι συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα είναι εμφανής - Ο Νίκος Χαρδαλιάς και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών

Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού φέρεται να βρίσκεται σε φάση μετριασμού στην Ελλάδα.

Όπως είπε τη Δευτέρα και ο Σωτήρης Τσιόδρας, «στην πατρίδα μας βλέπουμε ότι μένουμε στο καλό σενάριο».

Σύμφωνα

με την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, τα νέα κρούσματα SARS-CoV-2 είναι 56 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1.212, ενώ σήμερα τα θύματα της Covid-19 έφθασαν τα 46.

Άπαντες, ωστόσο, στη κυβέρνηση επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως εάν οι πολίτες πάψουν να εφαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί, ο κίνδυνος μίας «έκρηξης» της πανδημίας στη χώρα εξακολουθεί να είναι ορατός.

«Εφαρμόζουμε τα μέτρα απόστασης», τόνισε εκ νέου χθες ο κ. Τσιόδρας, ενώ, όπως όλα δείχνουν, η μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης αφορά στις ημέρες του Πάσχα, που αρχίζει στης 19 του μήνα, με τους επιστήμονες να υπογραμμίζουν εδώ και καιρό πως τον Απρίλιο αναμένεται να έχουμε κλιμάκωση της επιδημίας.

«Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε σε εκκλησίες».

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος και κάλεσε τους πολίτες ν’ αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσο τηρούνται οι κανόνες δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα.

«Εάν όμως κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών τότε η επιλογή είναι μονόδρομος. Περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα. Αυτό δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης ,είναι κάτι που αναγκαστικά θα συμβεί αν δεν αντιληφθούμε ότι μέχρι τώρα έχουμε διανύσει ένα δύσκολο δρόμο, ένα δικό μας Γολγοθά , όμως είμαστε ακόμα στην αρχή και πρέπει να επιμείνουμε στο στόχο: Μένουμε σπίτι χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εξαιρέσεις», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, για να καταλήξει:

«Αντιλαμβάνομαι την εσωτερική ανάγκη να βγούμε έξω αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι το λάθος, αυτό βοηθάει τη νόσο . Έχουμε κάνει τόση προσπάθεια και δεν πρέπει να σταματήσουμε. Δεν κάνουμε βήματα πίσω, μένουμε πιστοί στο στόχο: Μένουμε σπίτι και κινούμαστε μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Περίπατοι και βόλτες μακριά από τα σπίτια μας και για ώρες απλά επιβαρύνουν τα δεδομένα και εξυπηρετούν τον ίδιο τον ιό».

Η ανησυχία της κυβέρνηση για τη συμπεριφορά που θα επιδείξουν οι συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα είναι εμφανής. Ειδικότερα για μία έξοδο που θα μπορούσαν να επιδιώξουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων. Ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν καταστροφικό, αφού η πιθανότητα διάδοσης του ιού σε περιοχές όπου ο πληθυσμός δεν έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, θα επιβάρυνε δραματικά το υγειονομικό σύστημα της Περιφέρειας και κατ’ επέκταση της Αττικής, καθότι πολλά περιστατικά θα έπρεπε μετά να μεταφερθούν στην πρωτεύουσα. Ακόμα πιο δύσκολο θα είναι να μεταφερθεί κόσμος από περιοχές με δυσκολία στην μετακίνηση, ειδικά σε μία περίοδο που εκ των πραγμάτων οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Κατηγορηματικός ήταν σήμερα και ο καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων του νοσοκομείου «Αττικόν», Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, ο οποίος τόνισε στον ΑΝΤ1 πως το ζητούμενο είναι να επιδείξουμε όλοι υπομονή, προκειμένου να κερδίσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να νικήσουμε τον ιό.

Εν τω μεταξύ, το τρίπτυχο για το φετινό Πάσχα, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε «καθημερινότητα, είναι και η Θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις μας. Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως κάθε χρόνο.

Γιατί φέτος:

- δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό,

- δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας,

- δεν θα επισκεφθούμε τις Εκκλησιές μας.

Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με Πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε! Μένουμε σπίτι!». 

.@SteliosPetsas: Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς. - δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό - δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας - δεν θα επισκεφθούμε τις Εκκλησιές μας Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με Πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. — Ελληνική Κυβέρνηση (@govgr) March 30, 2020

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα