Κορονοϊός στην Αθήνα: Πληροφορίες για τρία νέα ύποπτα κρούσματα - Τα δύο στη Βουλή

Νέος συναγερμός για τον κορονοϊό στην Αθήνα έχει σημάνει τόσο στη Βουλή, όσο και στο νοσοκομείο «Αττικόν» για μεταφορά μιας νεαρής γυναίκας. 

Τρία νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού έχουν θέσει σε νέο συναγερμό τις υγειονομικές υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και για δυο κρούσματα στην Βουλή.  

Πληροφοφίες,

αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο εργαζόμενους στη Βουλή που πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και οι οποίο εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, ενώ ένα ακόμη κρούσμα φαίνεται πως αφορά φίλη της 40χρονης, που ήταν το τρίτο επίσημο κρούσμα που καταγράφθηκε στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι  Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος στον προαύλιο χώρο, προκειμένου να ελέγχονται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα.

Ο ιός επιβιώνει στις επιφάνειες για μερικές ώρες

Βασικός παράγοντας ανησυχίας για το νέο κορονοϊό θεωρείται η αυξημένη μεταδοτικότητα που παρουσιάζει και η ταχύτητα εξάπλωσης και διασποράς σε όλες τις ηπείρους.

Μεταδίδεται κυρίως μέσω της επαφής με ασθενή, μέσω σταγονιδίων τα οποία παράγονται όταν ο ασθενής βήχει ή φτερνίζεται ή μέσω σταγονιδίων από τη σίελο ή από τη ρινική κοιλότητα. Για την αποφυγή μετάδοσης είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής.

Διάφορες μελέτες έχουν ο SARS–CoV μεταδόθηκε από μοσχογαλές, το οποίο είναι σαρκοφάγο ζώο της Ασίας που μοιάζει με νυφίτσα, στους ανθρώπους στην Κίνα το 2002 και ο MERS-CoV από καμήλες σε ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία το 2012. 

Ο ιός μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες για μερικές ώρες και έτσι η χρήση απλών αντισηπτικών διαλυμάτων είναι αρκετή για την καταστροφή. Ο χρόνος επώασης ενός ιού είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην μόλυνση από τον ιό και την έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων.

Πώς να προστατευτείτε

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αποφύγετε την άμεση επαφή με ζωντανά ζώα ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με ζώα. Τονίζεται και πάλι ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ζώα συντροφιάς ή κατοικίδια, όπως είναι οι γάτες και οι σκύλοι, μεταδίδουν τον 2019–nCoV.

Ο 2019–nCoV προκαλεί αναπνευστική νόσο η οποία μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, συνήθως κατόπιν στενής επαφής με ασθενή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον ή σε χώρο παροχής φροντίδας υγείας.

Σε περίπτωση που ένα άτομο πιστεύει ότι μπορεί να έχει συμπτώματα και γνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει εκτεθεί στον ιό, θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε κάποιον επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει να προσέχει να μην εκθέσει και άλλους ανθρώπους και να μη βρίσκεται σε κοντινή επαφή. Να παραμείνει στο σπίτι. Να απευθυνθεί στο ΕΟΔΥ όπου θα τον παραπέμψουν άμεσα εκεί που θα διαπιστωθεί εάν πάσχει από τον κορονοϊό.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα