Κορονοϊός: Πώς θα αντιμετωπίσουμε το ψυχολογικό φορτίο της πανδημίας

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης εξηγεί πώς θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενες ψυχοφθόρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Φόβο, άγχος, ανασφάλεια δημιουργεί σε πολλούς η κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού επιβαρύνοντας την ψυχολογική μας κατάσταση. Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης εξηγεί πώς θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενες ψυχοφθόρες καταστάσεις. 

«Δεν πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες του ύπνου μας, να σηκωνόμαστε δηλαδή περίπου την ίδια ώρα όπως και πριν. Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι πρέπει να είναι παραγωγικός και όχι

μόνο χρόνο χαλάρωσης και αδράνειας. Επίσης, πρέπει να υπάρχει φυσική δραστηριότητα ακόμη και αν αυτό σημαίνει να κάνουμε μερικές φορές το γύρο του τραπεζιού. Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ηλικιωμένους που ακόμη και ένα τηλεφώνημα θα τους χαροποιούσε ή αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε δηλαδή να κάνουμε τα ψώνια τους. Ακόμη, στο σπίτι πρέπει να απασχολούμε το μυαλό μας και με άλλα πράγματα εκτός της πανδημίας και ευτυχώς το διαδίκτυο προσφέρει άπειρες δυνατότητες» σημειώνει μεταξύ άλλων. 

Δείτε όσα είπε στο δελτίο του Star:

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα