Κορονοϊός: Πώς εξηγείται ο υψηλός αριθμός θανάτων στην Ελλάδα

Η σταθερή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται στην Ελλάδα δεν συμβαδίζει με τα δεδομένα των σκληρών δεικτών της πανδημίας (θάνατοι και διασωληνωμένοι).Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει γύρω από τους θανάτους από κορονοϊό, που καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα. Μόνο χθες, Δευτέρα παρά τη μείωση στα κρούσματα Covid-19, κατέληξαν 101 συμπολίτες μας από τον…

Χθες, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό

Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρος Λύτρας αναφερθηκε στο γεγονός γράφοντας στο Twitter, «πραγματικά περίεργο και σημαντικό», συστήνοντας εγρήγορση τις επόμενες εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας, παρά την πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, μέχρι στιγμής, έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα ότι οι θάνατοι από κορονοϊό αυξάνονται περισσότερο από έναν μήνα από την αύξηση των κρουσμάτων.

{https://twitter.com/TheodoreLytras/status/1483031051693867010}

Αναδημοσιεύει μάλιστα την ανάρτηση του επιδημιολόγου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και οικονομολόγου Υγείας, Ερικ Φέιγκλ-Ντινγκ. «Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες περισσότερο» τονίζει ο κ. Λύτρας. Μάλιστα, για το θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη χθεσινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με τον ίδιο, διαπιστώνεται μια απότομη πτώση των κρουσμάτων, γεγονός που όπως προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία. «Η εξέλιξη, ωστόσο, της πανδημίας παραμένει αβέβαιη εξαιτίας των πολλών ασυμπτωματικών φορέων και της δυναμικής του ιού. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα μια σημαντική μετακίνηση των νέων κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες. Και γι’ αυτό οι επόμενες μέρες κρίνονται από τους ειδικούς ως ιδιαίτερα καθοριστικές», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα