Κορονοϊός: Πέθανε από τον ιό ο Τέρενς ΜακΝάλι, δημιουργός του «Master Class»

Ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Τέρενς ΜακΝάλι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών την Τρίτη 24 Μαρτίου στη Σαρασότα της Φλόριντα λόγω επιπλοκών του κορονοϊού.

Ένας από τους πιο σημαντικούς και προβεβλημένους εκπροσώπους της σύγχρονης αμερικάνικης δραματουργίας, ο Τέρενς ΜακΝάλι, δημιουργός των «Κόρπους Κρίστι», «Φράνκι και Τζόνι στο φεγγαρόφωτο» (κινηματογραφική μεταφορά με τους Αλ Πατσίνο και Μισέλ Φάιφερ, 1991), «Love! Valor! Compassion!» και «Master Class», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, λόγω επιπλοκών του κορονοϊού.

Ο συγγραφέας που έδινε μάχη με τον

καρκίνο του πνεύμονα και έπασχε, όπως έγινε γνωστό, από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, έχασε τη μάχη με τη ζωή την Τρίτη 24 Μαρτίου στη Σαρασότα της Φλόριντα.

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις παραστάσεις των έργων του «Φράνκι και Τζόνι» που ανέβηκε για τελευταία φορά το 2019 στο στο θέατρο Altera Pars, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, με τον Τάσο Ιορδανίδη και την Ιωάννα Παππά στους ρόλους των δύο διστακτικών εραστών, και το «Master Class», βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο που παρέδωσε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο ΜακΝάλι έκανε το ντεμπούτο του ως θεατρικός συγγραφέας στο Μπρόντγουεϊ το 1965 με το έργο «And Things That Go Bump in the Night», σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη. Η παράσταση έλαβε αρνητικές κριτικές και κατέβηκε μετά από 16 ημέρες. Όμως η αποτυχία, αντί να πτοήσει τον νεαρό δημιουργό, έκανε ακόμα πιο ισχυρή τη θέληση του να πετύχει.

Ο συνολικός απολογισμός της καριέρας του Τέρενς ΜακΝάλι είναι 46 θεατρικά έργα και 4 όπερες, σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο καθώς και αναρίθμητα βραβεία.

Να θυμίσουμε ότι το «Master Class», σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, με την Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της Κάλλας, ήταν μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, στο θέατρο Δημήτρης Χορν, που διέκοψε τις παραστάσεις της λόγω της πανδημίας.

Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Το «Master Class» έκανε το ντεμπούτο του στην Ελλάδα τη σεζόν 1997-1998, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη και μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, με την Κάτια Δανδουλάκη στον ρόλο της διάσημης ντίβας στη δύση της καριέρας της.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από αυτή την παράσταση:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα