Κορονοϊός: Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Στις 4.011 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό παγκοσμίως, ενώ η εξάπλωση της επιδημίας καλπάζει. 

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός ξεπέρασε την Τρίτη το φράγμα των 4.000 νεκρών μετά τους 17 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου, η οποία βασίζεται σε ανοικτές πηγές, επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, η επιδημία της ασθένειας COVID-19

είχε στοιχίσει τη ζωή σε 4.011 ανθρώπους, ενώ ο SARS-CoV-2 είχε προσβάλει πάνω από 110.000 άλλους σε πάνω από εκατό χώρες και περιοχές.

Γερμανίδα τουρίστρια το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο

Μια Γερμανίδα, που κάνει διακοπές στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που ανακοινώνεται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει χθες, Δευτέρα, τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην ελεύθερη νότια Κύπρο.

Η ΕΚΤ επιβεβαίωσε κρούσμα σε εργαζόμενό της

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενός της διαγνώστηκε με κορονοϊό και ότι περίπου 100 συνάδελφοί του, οι οποίοι εργάζονταν σε κοντινή απόσταση μαζί του, για προληπτικούς λόγους θα εργάζονται προσωρινά από το σπίτι τους.

Σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ΕΚΤ ανέφερε ότι διεξήγαγε την ίδια ημέρα με επιτυχία μία μεγάλης κλίμακας άσκηση εργασίας από απόσταση, ζητώντας από όλο το προσωπικό της να εργαστεί από το σπίτι την ημέρα αυτή, ενώ παρέμεινε πλήρως λειτουργική ως ίδρυμα.

Η Αυστρία συστήνει στους πολίτες της να επιστρέψουν από την Ιταλία

Η Αυστρία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να επιστρέψουν από την Ιταλία, η οποία σχεδιάζει καραντίνα σε πανεθνικό επίπεδο ως τον επόμενο μήνα σε μια νέα προσπάθεια να καταπολεμήσει τον κορονοϊό στην χειρότερα πληγείσα χώρα στην Ευρώπη.

"Στους Αυστριακούς ταξιδιώτες συστήνεται να επιστρέψουν στην Αυστρία", αναφέρει στον ιστότοπό του σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αρμόδια αρχή ασφάλειας των καταναλωτών στη Ρωσία συνέστησε σήμερα στους πολίτες να αποφεύγουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά του νέου κορονοϊού.

"Αποχή από τις επισκέψεις σε δημόσιους χώρους: εμπορικά κέντρα, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και τα μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής", αναφέρει σε ανακοίνωσή του η αρχή Rospotrebnadzor.

Έκλεισαν όλα τα προσωρινά νοσοκομεία στην Ουχάν

Η Κίνα έκλεισε σήμερα όλα τα προσωρινά νοσοκομεία που είχαν ανοίξει ειδικά για τα κρούσματα του κορονοϊού στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας, ανέφερε σήμερα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η Paper, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Σαγκάης.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα