Κορονοϊός: Οι ηλικίες κρουσμάτων και νεκρών στην Ελλάδα (χάρτης)

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων κορονοϊού είναι τα 49 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι τα 74 έτη, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Δείτε τα γραφήματα και τον χάρτη με όλα τα νεότερα στοιχεία.

Έκθεση στην οποία παρουσιάζονται τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19) στην Ελλάδα εξέδωσε ο ΕΟΔΥ,

με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον Οργανισμό μέχρι και χθες, Σάββατο 4 Απριλίου στις 15:00.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, «τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 60», ενώ «ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1673», που αντιστοιχεί σε «ημερήσια μεταβολή +3.7%».

Στον αριθμό των κρουσμάτων περιλαμβάνονται και 113 κρούσματα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ προστίθεται πως από το σύνολο τους το 54.9% είναι άνδρες.

Αναφορικά με τους θανάτους, γνωστοποιείται πως «οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 68 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη».

Σχετικά με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σημειώνεται γίνεται λόγος για 91 ασθενείς, εκ των οποίων το 76.9% είναι άνδρες.

Παρατίθεται δε και το ακόλουθο διάγραμμα ως προς την ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (με τη γραμμή να «παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων):

Σχετικά με τα θύματα του Covid-19 στη χώρα μας η έκθεση περιλαμβάνει και το παρακάτω γράφημα:

Επιπλέον ο ΕΟΔΥ καταγράφει πως «από το σύνολο των 1673 κρουσμάτων, 343 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 592 (35.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση».

Ηλικίες

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 95 ετών), προστίθεται στο έγγραφο του ΕΟΔΥ που δημοσιεύθηκε χθες, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Από τα παραπάνω συνάγεται πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν στην ηλικιακή ομάδα των 40 - 64 ετών (45,2%), ενώ οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην ομάδα «65 και άνω» (72,1%).

Επίσης, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ προέρχονται από την τελευταία αυτή ηλικιακή ομάδα σε ποσοστό 56%, ενώ κανένας ασθενής στις ηλικίες 0 - 39 ετών δε βρίσκεται στην εντατική.

Γεωγραφική διασπορά

Από τον ΕΟΔΥ δημιουργήθηκε και ο ακόλουθος χάρτης, ο οποίος «αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς»:

Διαχρονική εξέλιξη κρουσμάτων &θανάτων

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και «η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων» και του «συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19», όπως παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα):

Τεστ

Τέλος, αναφορικά με τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια, η έκθεση σημειώνει πως: «Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 23333 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1577 (6.8%) ήταν θετικά στον κορονοϊό» και παραθέτει το παρακάτω διάγραμμα:

Δείτε εδώ την αμέσως προηγούμενη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα