Κορονοϊός: Νέα κρούσματα και αγωνία για τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα

Θέμα χρόνου είναι να αυξηθούν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ποια είναι τα τελευταία δεδομένα για τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, καθώς είναι αναμενόμενο να υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτά που επιβεβαιώνονται.

Χθες ανακοινώθηκαν 7 νέα κρούσματα και νέα

έκτακτα μέτρα, ενώ οι οδηγίες αφορούν κυρίως των περιορισμό των ηλικιωμένων ώστε να μην εκτίθενται σε δημόσιες συναθροίσεις, ενώ συνέπειες θα υπάρξουν στον συνεδριακό και τον πολιτιστικό τουρισμό.

Τα 6 από αυτά τα κρούσματα, όπως ανέφερε καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση, ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο υιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Όπως τόνισε την Παρασκευή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιδεικνύουν, κυρίως, «ψυχραιμία, που είναι ο καλύτερος σύμβουλος». Ανέφερε δε ότι τα καθ’ υπερβολή, όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα που λαμβάνονται έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη γρήγορη διασπορά της νόσου στους κατοίκους, αλλά δεν μπορούν να την αποτρέψουν. 

Είναι γεγονός ότι ο ιός μεταδίδεται διεθνώς ανεξέλεγκτα και κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα θα αποφύγει αυτή την κατάσταση. Άλλωστε ο κ. Τσιόρδας έχει πει πολλές φορές ότι ο ιός μπορεί να μεταδίδεται «κάτω από τη μύτη μας».

«Σε αυτή τη φάση, η μείωση και πρόληψη της όσο το δυνατόν περισσότερης διασποράς, θα μειώσει την ένταση και την αύξηση των παρατηρούμενων περιπτώσεων της νόσου. Θα οδηγήσει σε μια επιβράδυνση της διασποράς της νόσου στην κοινότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την ανταπόκριση του συστήματος υγείας.

Στόχος μας, όπως και όλων των χωρών του κόσμου, είναι η μείωση και πρόληψη της όσο το δυνατόν περισσότερης διασποράς, η οποία θα μειώσει την ένταση και αύξηση των περιπτώσεων.

Τη στρατηγική του ΕΟΔΥ, η οποία ήταν σύμφωνη με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενέκριναν ομόφωνα οι διακεκριμένοι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και επισκέπτες εμπειρογνώμονες ειδικά προσκεκλημένοι από το ευρωπαϊκό CDC για αυτό το σκοπό, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα και συνεργάζονται μαζί μας» έχει αναφέρει.

Αυτή τη στιγμή και με τα μέτρα που λαμβάνονται, εντοπίζονται μέσα από τους εκατοντάδες ελέγχους περιστατικά, στην πλειοψηφία τους σε άτομα με ήπια συμπτώματα.

Τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού αλλάζουν την καθημερινότητα όχι μόνο στους τρεις νομούς της δυτικής Ελλάδας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Οι οδηγίες αφορούν κυρίως των περιορισμό των ηλικιωμένων ώστε να μην εκτίθενται σε δημόσιες συναθροίσεις, ενώ συνέπειες θα υπάρξουν στον συνεδριακό και τον πολιτιστικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή εξάπλωσης του Κορονοϊού, κλειστά θα παραμείνουν τα παρακάτω σχολεία στην Αττική, εως 22 /3 ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντα από κορονοϊό. Σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο το κλείσιμο παρατείνεται για δύο ακόμη εβδομάδες.

Keywords
Αναζητήσεις
κορονοιος κρουσματα ελλαδα
Τυχαία Θέματα