Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος

Η ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από τη νόσο που προκαλεί ο ιός.

10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τρίτης, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.642 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 8 είναι γυναίκες. 

Εξάλλου, 81 ασθενείς εξήλθαν από την

εντατική.

Επιπλέον, τα θύματα της Covid-19 στη χώρα μας παραμένουν 146, καθώς το τελευταίο 24ωρο δε σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Όπως έγινε γνωστό, επίσης, από την αρχή της πανδημίας έχουν ελεγχθεί μέσω τεστ συνολικά 83.750 κλινικά δείγματα.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο καθηγητής στάθηκε στο ζήτημα του σχολαστικού πλυσίματος των χεριών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών που έχει καθιερωθεί την 5η Μάη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του μέτρου για την πρόληψη και τον περιορισμό του νέου ιού.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως στις ΗΠΑ ξεκίνησαν οι μελέτες για εμβόλιο, με νέα τεχνική. Το εν λόγω εμβόλιο -εφόσον η παραγωγή του στεφθεί με επιτυχία- θα οδηγεί σε παραγωγή αντισωμάτων.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην «κοιτάνε fake news» και «να μην προσηλώνονται στα social media» σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση τους για τον κορονοϊό, αλλά στην επιστήμη.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα