Κορονοϊός: Η ζωή σε εικόνες στην Αθήνα και μεγάλες πόλεις

Δείτε ποια ήταν η κατάσταση σε κεντρικές πλατείες και δρόμους της Ελλάδας μετά τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Πρώτη ημέρα σήμερα της εφαρμογής των περαιτέρω μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στα σούπερ μάρκετ έσπευσαν από το πρωί οι καταναλωτές για να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης, απολυμαντικά και καθαριστικά.

Η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας στην αποφάσισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα που αφορoύν το κλείσιμο επιχειρήσεων όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες πολιτών.

Η

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε μάλιστα την γενική οδηγία σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης κοινού τα καταστήματα να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο προφύλαξης ώστε να μην δημιουργούνται ουρές άνω των πέντε (5) ατόμων.

Όσον αφορά τα περαιτέρω μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν να κάνουν με: κλείσιμο εμπορικών κέντρων, καφέ, μπαρ και καφετέριες, μαγαζιά εστίασης εκτός ντελίβερι και take away , βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής.

Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Δείτε τις εικόνες της Eurokinissi από την Αθήνα και μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα

galleryKORONOIOS 143/gallery

Keywords
Τυχαία Θέματα