Κορονοϊός: Η Ισπανία χαλαρώνει τα μέτρα, οι χώρες παρακολουθούν με αγωνία

Η Ισπανία χαλαρώνει τα μέτρα καθώς τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται, με την εν λόγω κίνηση να παρακολουθείται στενά από άλλες χώρες, που επίσης σχεδιάζουν να τερματίσουν τα δικά τους περιοριστικά μέτρα

Μερικοί εργαζόμενοι στην Ισπανία επιστρέφουν στις δουλειές τους, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό αρχίζουν να μειώνονται. 

Ωστόσο, η ευρύτερη καραντίνα εξακολουθεί να ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα.

Όλα αυτά, ενόσω η χώρα ανέφερε τη χαμηλότερη ημερήσια

αύξηση των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων από κορονοϊό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Sky News, οι υπεύθυνοι της Υγείας είπαν πως καταγράφηκαν 517 νέοι θάνατοι την περασμένη Δευτέρα, πέφτοντας από τους 619 της Κυριακής. Συνολικά, στην Ισπανία έχουν πεθάνει 17.489 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα έφθασαν τα 169.496. Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν ανακάμψει από τη νόσο. 

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία και τις κατασκευές θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από ένα shutdown δύο εβδομάδων, τ’ οποίο έκλεισε όλους τους τομείς εκτός από την υγειονομική περίθαλψη και τα τρόφιμα.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα, τους φούρνους, τα κρεοπωλεία, τα περίπτερα και φαρμακεία.

Όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι θα κληθούν να συνεχίσουν να το κάνουν.

Αυτοί οι κανόνες αναμένεται να παραμείνουν μέχρι τον Μάιο.

Η εν λόγω κινήσεις θα παρακολουθούνται στενά από άλλες χώρες, εν μέσω φόβων ότι η άρση των περιορισμών θα μπορούσε να επιτρέψει πολύ σύντομα ένα δεύτερο κύμα του ιού.

Υπενθυμίζεται πως μπορείτε να παρακολουθείτε πώς εξαπλώνεται η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη, στον live χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkin με τα κρούσματα και θύματα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα