Κορονοϊός: Εφημερίες «πολέμου» - Εφιάλτης τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ώρα μηδέν για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τον κορονοϊό να συνεχίζει να «καλπάζει» στη Βόρεια Ελλάδα.Δραματική είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τις εισαγωγές να αυξάνονται, τις ΜΕΘ να «ασφυκτιούν» και τους γιατρούς να καλούνται να καταβάλουν για ακόμα μια…

Γέμισε

και το Ιπποκράτειο

Ρεκόρ εισαγωγών και στην εφημερία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγες ώρες.

Χαρακτηριστικά, σε μία ολόκληρη εφημερία καταγράφηκαν 70 εισαγωγές, τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και περισσότερους από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.

Εντωμεταξύ, ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και οκτώ παιδιά, με το μικρότερο εξ' αυτών να είναι μόλις 30 ημερών.

Όλα αυτά, τη στιγμή που τα ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων διαδέχονται το ένα το άλλο. Χαρακτηριστικά σήμερα καταγράφηκε νέο άλμα με 7.335 περιστατικά, τα 1.298 εξ' αυτών ήταν... μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν η κατάσταση συνεχίσει να εξελλίσεται με τον ίδιο ρυθμό, τότε ο φετινός Νοέμβριος θα είναι πολύ δυσκολότερος από τον περυσινό.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο facebook του γιατρού, Χρήστου Παπαστεργίου, ο οποίος σημειώνει: «Παίδες, αν η βραδυνή εξέλιξη της εφημερίας, είναι ανάλογη της απογευματινής, ο περυσινός Νοέμβριος θα μοιάζει "παιδική χαρά"».

Σημειώνεται, πως ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη έκτακτα σήμερα στο νοσοκομείο, μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.

Πάνω από 300 οι νεκροί από κορονοϊό στη βόρεια Ελλάδα το τελευταίο 15ήμερο

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε επίπεδα θλιβερού ρεκόρ και όσον αφορά τους θανάτους, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Βόρεια Ελλάδα.

Από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στην πλειονότητα ανεμβολίαστοι (περίπου 85-87%), έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες σήμερα ανέρχεται σε 1.008 και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ σε 159.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει από Covid 160 άνθρωποι σε νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη και Δυτική Μακεδονία), ενώ από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 159 στην περιοχή αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

Keywords
Τυχαία Θέματα