Κορονοϊός: Αποζημίωση ειδικού σκοπού - Πώς θα πάρουν οι εργαζόμενοι τα 400 ευρώ

Επίδομα ύψους 400 ευρώ το μήνα και κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων θα θεσπίσει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. 

Μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Τετάρτης το οικονομικό επιτελείο με στόχο να μην χαθούν θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα του θα περιλαμβάνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού 400 ευρώ

το μήνα για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν, η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών όλων των εργαζομένων που έχει ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεων που εργάζονταν και η ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης θα δοθεί μέσω αιτήσεων που θα κάνουν οι εργοδότες και υπευθύνων δηλώσεων που πρέπει να υποβάλλουν οι εργαζόμενοι στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Από την διαδικασία εξαιρούνται όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως, όσοι διατελούν σε πάσης φύσεως νόμιμη άδεια, όσοι αποτελούν προσωπικό ασφαλείας -και εν γένει όσων η σύμβαση δεν αναστέλλεται λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά την αναστολή πληρωμής για τρεις μήνες των ασφαλιστικών εισφορών, πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση και δεν αποκλείεται να  επεκταθεί και στις επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές και έχουν πτώση τζίρου. Και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ρήτρα μη απόλυσης εργαζόμενου.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών του Ιανουαρίου, θα πληρωθούν κανονικά μέχρι τις 20 Μαρτίου ενώ θα δοθεί και σε αυτούς τρίμηνη αναστολή πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών για τις εισφορές Φεβρουαρίου και μετά.

Το περίγραμμα των μέτρων έδωσε στο χθεσινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός: 

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα