Κορoνοϊός: Ανησυχία για μικρές διάσπαρτες εστίες κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας

Ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές Αρχές οι μικρές διάσπαρτες εστίες κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα. 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας λόγω των μικρών διάσπαρτων κρουσμάτων κορoνοϊού, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παρότι οι εστίες περιλαμβάνουν -κάθε μία ξεχωριστά- λιγοστά κρούσματα, οι πηγές μετάδοσης που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές και μέσα στο καλοκαίρι θα λαμβάνονται έκτακτες αποφάσεις ακόμη και για τοπικά lockdown.

Θήβας:
12 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκαν προσωρινά 12 υγειονομικοί στο νοσοκομείο της Θήβας οι οποίοι ενεπλάκησαν σε περιστατικό κορονοϊού.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το βράδυ έφτασε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Θήβας μια περιπατητική ασθενής με επιληπτική κρίση.

Τη Δευτέρα κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Θριάσιο νοσοκομείο. Εκεί της έγινε τεστ για κορονοϊο το οποίο έδειξε ότι είναι θετική στον ιό.

Για προληπτικούς λόγους οι υγειονομικοί τέθηκαν σε κατ'οίκον περιορισμό. Πρόκειται για 6 γιατρούς, 4 νοσηλευτές και 2 τραυματιοφορείς με τους οποίους η γυναίκα ήρθε σε επαφη στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της Θήβας.

Στη συνέχεια όμως, ο συναγερμός έληξε. Το δεύτερο τεστ της ασθενούς (το μοριακό) βγήκε αρνητικό στο Θριασιο κάτι που έφερε πίσω στην εργασία τους τους 12 υγειονομικούς.

Νέα κρούσματα στην Κοζάνη

Πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο διήμερο και στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για δύο στρατιωτικούς, έναν 53χρονο και ένα ζευγάρι που επέστρεψε οδικώς από την Τσεχία, ενώ είχε ταξιδέψει και στην Αγγλία.

Ο 53χρονος μετέβη στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε επίσης στρατιωτικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια διεγνώσθη θετικός και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά στο ζευγάρι που είχε ταξιδέψει στην Τσεχία, ο 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ η σύζυγός του εμφανίζει συμπτώματα, αλλά ήπια. Σύμφωνα με το Kozanimedia, αρχικά αποφασίστηκε να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι τους, αλλά κρίθηκε πως θα ήταν καλύτερο να νοσηλευτεί και εκείνη στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου.

Έχουν ξεκινήσει οι ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον τους, καθώς και οι δύο έσπασαν την καραντίνα στην οποία έπρεπε να παραμείνουν όταν επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Λαμία: «Συναγερμός» για οικογένεια με κορονοϊό

 Τέσσερα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στη Φθιώτιδα τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, την κόρη τους και τον εγγονό τους που ταυτοποιήθηκαν ως θετικοί στον COVID-19, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, με τον 28χρονο να παραδέχεται πως έχει αλωνίσει την Αταλάντη όπου ζει.

Στο νοσοκομείο της Λαμίας και το Κέντρο Υγείας της Αταλάντης έχει σημάνει συναγερμός ενώ ο Δήμος Λαμιέων αργά το βράδυ της Κυριακής προχώρησε σε απολύμανση της γειτονιάς που ζει το ηλικιωμένο ζευγάρι στη Λαμία.

Τρίπολη: Κρούσμα σε δομή ψυχικής υγείας

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Τρίπολης καταγράφηκε κι επισήμως σε δομή ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα