Κορονοϊός: To 9o κρούσμα που αλλάζει τα δεδομένα στην εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα

Εκτινάχθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο 66χρονος ταξιδιώτης από το Ισραήλ μετέδωσε τον ιό σε τουλάχιστον 21 άτομα.

Απόλυτη... ανατροπή δια στόματος Δημήτρη Τσιόδρα ο οποίος στην επίσημη ενημέρωση που παρείχε το μεσημέρι της Πέμπτης, ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Τα νέα

κρούσματα κορονοϊού, προήλθαν από τις επαφές που είχε ο 66χρονος, ο οποίος μαζί με άλλα 52 άτομα βρέθηκαν στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ.

Το γκρουπ των ταξιδιωτών είχε μεταβεί για προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και όλοι μαζί ήταν μαζί σε όλες τις μετακινήσεις τους. Κατά τον κ. Τσιόδρα το Ισραήλ δεν ήταν από τις «επικίνδυνες» χώρες και δεν είχε σημάνει κόκκινος συναγερμός για αυτούς τους ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Πλέον απο τους 24 που έχουν ελεγχθεί οι 21 βρέθηκαν θετικοί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και για τους υπόλοιπους. Από τα 21 νέα κρούσματα 3 νοσηλεύονται στο Ρίο, με έναν ασθενή να είναι σοβαρά, 6 ακόμη άτομα νοσηλεύονται στο ίδιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα και οι υπόλοιποι είναι περιορισμένοι στο σπίτι τους.

Από τα λεγόμενα του καθηγητή κ. Τσιόδρα τα κρούσματα θα αυξηθούν, ενώ συνολικά έχουν ιχνηλατηθεί 400 επαφές.

Το ταξίδι στο Ισραήλ

Βάση στοιχείων που έδωσε η ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, έφτασε στην Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου, από μια χώρα που δεν είχε μεγάλη διασπορά.
Στην οργανωμένη θρησκευτική εκδρομή συμμετείχαν 54 άτομα από την Αμαλιάδα, την Πάτρα, τη Γαστούνη και τη Ζάκυνθο, γιαυτό και ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος νόσησε από κορονοϊό και πέρασε πρώτα από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και τελικά αποφασίστηκε να μετακινηθεί στην Πάτρα την Καθαρά Δευτέρα. Μάλιστα φαίνεται πως νοσηλεύτηκε σε κανονικό θάλαμο.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίοδρας πρόσθεσε επίσης ότι το γεγονός της μετάδοσης δείχνει τη δυναμική του ιού, και πρόσθεσε ότι μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των περιοχών της Αμαλιάδας ανέφερε ότι πρέπει «να τους πούμε με διαφάνεια ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια. Δεν χρειάζεται κανείς πανικός. Ιατρική βοήθεια θα αναζητούν όσοι έχουν τα σοβαρά συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό η δύσπνοια της νόσου. Άνθρωποι που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό τους».

Έτσι το επόμενο διάστημα θα υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο μόνο τα πολύ σοβαρά περιστατικά.

Ο κ. Τσιόδρας υπεραμύνθηκε τέλος το ΕΣΥ δηλώνοντας με έμφαση πως είναι ντροπή να καταγγέλλουμε τα νοσοκομεία και τους γιατρούς μας που κάνουν θαυμάσια δουλειά αφιλοκερδώς και με αυτοθυσία και συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρξε τρύπα στη διαδικασία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Από τον ΕΟΔΥ απάντησαν σύμφωνα με το διεθνή ορισμό του κρούσματος».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα