Κορονοϊός: Live ο χάρτης με τα κρούσματα στην Ευρώπη

Στην ιστοσελίδα του Johns Hopkins, που καταγράφει live την εξάπλωση του κορονοϊού, εμφανίζεται από την Τετάρτη και η Ελλάδα. Ποια τα μέχρι ώρας στοιχεία για κρούσματα και νεκρούς, ποια η κατάσταση στην Ευρώπη.

 

Ολοένα και περισσότερο «κοκκινίζει» ο διαδραστικός χάρτης του Johns Hopkins Center for Systems

Science and Engineering (τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ).

Η εν λόγω πλατφόρμα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, και παρουσιάζει συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, τους θανάτους, καθώς και τον αριθμό των ατόμων που έχουν αναρρώσει, για όλες τις χώρες που επηρεάζει η επιδημία.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, ειδικότερα, κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε 26 χώρες, από τη βορεινή Ισλανδία μέχρι τη χώρα μας, και από την Ισπανία έως τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ιταλία τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1000 και πως οι θάνατοι έφτασαν τους 29 ανθρώπους.

Αναλυτικά τα κρούσματα στην Ευρώπη σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins:

1.128 Ιταλία100 Γαλλία79 Γερμανία58 Ισπανία23 Ηνωμένο Βασίλειο21 Ελβετία15 Νορβηγία12 Σουηδία9 Αυστρία6 Ολλανδία6 Κροατία4 Ελλάδα*3 Δανία3 Φινλανδία3 Ρουμανία2 Βέλγιο2 Ρωσία1 Λιθουανία1 Ιρλανδία1 Ισλανδία1 Άγ. Μαρίνος1 Βόρεια Μακεδονία1 Λουξεμβούργο1 Μονακό1 Λευκορωσία1 Εσθονία

Τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στα επτά (7), όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο το πανεπιστήμιο φαίνεται πως δεν έχει ενσωματώσει ακόμα τις σχετικές πληροφορίες.

Σημειώνεται, τέλος, πως αυτή την ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας), ο χάρτης, του οποίου τα στοιχεία αξιοποιούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, η Αμερικανική Επιτροπή Υγείας αλλά και η Κίνα, καταγράφει συνολικά:

86.992 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού,με 2.979 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τουςκαι 42.606 να έχουν διαφύγει του κινδύνου. 

Υπενθυμίζεται πως το ξέσπασμα της επιδημίας του Covid-19 «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις», όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά και την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του ιού στην Νιγηρία και την υποσαχάρια Αφρική, επαναλαμβάνοντας ότι ο ιός μπορεί να πλήξει τις περισσότερες «αν όχι, όλες τις χώρες» (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

  
Keywords
Τυχαία Θέματα