Κορονοϊός: 32 νεκροί, 95 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 1.061 στο σύνολο

Τον νέο απολογισμό από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του Σαββάτου. Όπως είπε τα νέα κρούσματα ανήλθαν στα 95 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1061. Πέντε εξήλθαν της ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο ακόμη 95 άτομα επιβεβαιώθηκαν ως νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα

με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα του Σαββάτου ο συνολικός αριθμός διαμορφώνεται πλέον στα 1061 άτομα, ενώ 32 είναι τα θύματα του ιού

Διασωληνωμένοι είναι 69 ασθενείς, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι είναι άνδρες με ιατρικό ιστορικό. Πέντε ωστόσο εξήλθαν της ΜΕΘ.

Στα καλά νέα από την τακτική ενημέρωση, έγινε γνωστό πως 5 ασθενείς αποσωληνώθηκαν λόγω βελτίωσης της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ανακοινώθηκε ότι ένας 89χρονος από την Καστοριά κατέληξε από επιπλοκές λόγω του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 29. Ο άνδρας έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, ένας μοναχός του Αγίου Όρους νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ο μοναχός εγκαταβιεί σε μεγάλη μονή του Άθω και -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε ταξιδέψει στην Αγγλία με αντιπροσωπεία του μοναστηρίου.

Συμπτώματα έχουν εμφανίσει και άλλοι μοναχοί της ίδιας μονής, που παραμένουν σε καραντίνα στα κελιά τους.

Είναι το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στο Άγιο Όρος, που εδώ και μία εβδομάδα έχει κλείσει τις πύλες του στους προσκυνητές, λόγω του κορονοϊού. Πριν από μερικές μέρες, ύποπτα συμπτώματα είχε εμφανίσει και ένας Ιταλός προσκυνητής, ενώ βρισκόταν στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου, ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στο ΑΧΕΠΑ, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για γρίπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα