Κορονοϊός : Νόσησε υπάλληλος της Κομισιόν που συμμετείχε σε σύσκεψη – Παρόντες τρεις Έλληνες υπουργοί

Συναγερμός σήμανε τις τελευταίες ώρες στις ευρωπαϊκές αρχές, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βέλγιο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ένας υπάλληλος που βρισκόταν στην αίθουσα της συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που έγινε την Τετάρτη έχει νοσήσει από τον κορονοϊό, όπως ενημερώθηκαν σήμερα οι συμμετέχοντες σε αυτή.

Από ελληνικής πλευράς παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι κ.κ. Γεραπετρίτης, Κουμουτσάκος και Χρυσοχοΐδης.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ενημερώσει όλους τους συμμετέχοντες, ενώ εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος βρισκόταν στην

αίθουσα της σύσκεψης επί τουλάχιστον τρεις ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εν λόγω συνεδριάσεις μπαινοβγαίνουν στην αίθουσα πάνω από 100 άνθρωποι.

Στους τρεις οι ασθενείς εργαζόμενοι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, και ακόμη ένας εργαζόμενος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, αναγκάζοντας την πρέσβειρα της Κροατίας να ακυρώσει μια συνάντηση και να τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές. Πρόκειται για τον δεύτερο εργαζόμενο στο Συμβούλιο που ασθενεί και τον τρίτο συνολικά στους θεσμούς της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο εν λόγω ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τρίτη. Όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί του για περισσότερα από 15 λεπτά την προηγούμενη ημέρα κλήθηκαν να αυτοαπομονωθούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Η πρέσβειρα της Κροατίας Ιρένα Αντράσι, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, μπήκε εθελοντικά σε καραντίνα. Για τον λόγο αυτό ματαιώθηκε η συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα