Κορονοϊός - Κρουαζιερόπλοιο: Η επιστολή του καπετάνιου στους επιβάτες

Η ανακοίνωση της MSC και η επιστολή του καπετάνιου για το κρούσμα κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο.

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, αλλά ούτε χρειάστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα υγειονομικά μέτρα. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του από τον Πειραιά

για την Κέρκυρα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MSC, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφορικά με έναν επιβάτη αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου και εξετάστηκε θετικά χθες, 3 Μαρτίου, για τον νέο κορονοϊό.

Για το θέμα ενημέρωσαν την εταιρεία οι υγειονομικές αρχές στην Αυστρία, αναφέροντας ότι ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας.

To MSC Opera έφθασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και ενημέρωσε για το θέμα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να παραμείνουν προληπτικά στο πλοίο εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών.

Η επιστολή από τον καπετάνιο

Νωρίτερα, οι επιβάτες του εν λόγω πλοίου πληροφορήθηκαν τα εξής από επιστολή του καπετάνιου:

«Μόλις ενημερώθηκα ότι οι Αυστριακές Αρχές Υγείας μας ενημέρωσαν ότι επιβάτης που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα με το MSC Opera, έχει διαγνωστεί με το COVID-19. 

Ο άνδρας, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από την MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας την Παρασκευή το πρωί στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία.

Σήμερα περιμένουμε οδηγίες με περισσότερη σαφήνεια και κατευθυντήριες γραμμές από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές και είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Ωστόσο, λαμβάνουμε προληπτικά ορισμένα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επιβατών. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν επί του σκάφους, μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα.

'Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση COVID-19».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα