Κορινθία: Βρέθηκαν τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» - «Θα γίνει εξέταση DNA»

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» της ορεινής Κορινθίας. Ο μισθός που έπαιρνε ο πατέρας από τον δήμο Ερέτριας.Βρέθηκαν μετά από μέρες τα παιδιά των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» που ζούσαν σε κοινόβιο στην Κορινθία και τα οποία αναζητούσαν οι Αρχές μετά από την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνσή τους. Τη…

Το προφίλ του «Παλαιοχριστιανού»: Δουλειά στο Δημόσιο, Χρυσή Αυγή
και πίτσες στα κρατητήρια

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει το παρελθόν του 45χρονου, καθώς όσο περνούν οι μέρες τόσο αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της ζωής του που προκαλούν εντύπωση αλλά και πολλά ερωτήματα.

Παρότι η εικόνα που έδινε αρχικά είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τα «εγκόσμια» τελικά αποδεικνύεται ότι είναι υπάλληλος Δήμου και εργάζεται… εξ αποστάσεως, ενώ δημοσιογράφος του Mega ανέφερε ότι ο 45χρονος του εκμυστηρεύτηκε ότι κατά το παρελθόν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά απάντησαν ότι από το ποινικό του παρελθόν δεν προκύπτει κάποιο αδίκημα που να σχετίζεται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ωστόσο ότι εκατοντάδες οπαδοί της οργάνωσης δεν έχουν ποινικό παρελθόν. Όσο για το γεγονός ότι είναι δημόσιος υπάλληλος ίσως αυτό να δίνει κάποιες απαντήσεις σε σχέση με τα χρήματα που φερόταν να έχει για να κάνει ψώνια.

Στο μεταξύ, η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το iΕidiseis φέρνει στο φως κάποιες άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που έχει προκαλέσει αίσθηση και που θα απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα τις Αρχές, καθώς τα παιδιά της οικογένειας παραμένουν άφαντα και κατά την πιθανότερη εκδοχή διαβιούν υπό ακατάλληλες συνθήκες.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν για πρώτη φορά -χωρίς ενισχύσεις- στο κοινόβιο την Κυριακή στις 11 Φεβρουαρίου 2024, μετά από καταγγελία κυνηγού για επίθεση σε βάρος του και για εμπρησμό του αυτοκινήτου του. Το πλήρωμα του οχήματος της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήξερε τι θα συναντήσει. Ομάδα ατόμων εξαπέλυσε σε βάρος τους επίθεση, με αποτέλεσμα να σταθεί αδύνατο να γίνει η έρευνα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι ένας από τους αστυνομικούς άκουσε να οπλίζει πυροβόλο όπλο. Έτσι αποφασίστηκε την επομένη να κληθούν άντρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, καθώς υπήρξε φόβος ένοπλης αντίδρασης.

Πράγματι, την επομένη μεταξύ των αυτοσχέδιων όπλων και των σπαθιών υπήρχε και ένα πολεμικό τυφέκιο Μ4. Οι αστυνομικοί είχαν μαζί τους ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να ψάξουν για τυχόν ναρκωτικά. Το σκυλί ήταν ιδιαίτερα δραστήριο, ωστόσο, δεν βρέθηκαν στο χώρο ναρκωτικές ουσίες. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι εάν κάποιος ήθελε να κρύψει οτιδήποτε παράνομο τότε είχε το χρόνο να το κάνει, καθώς οι αστυνομικοί αποχώρησαν την Κυριακή μετά την επίθεση χωρίς να κάνουν έρευνα και ήταν προφανές ότι θα επιστρέψουν την επομένη οργανωμένα για να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Πηγές του iΕidiseis σημειώνουν ότι στην ευρύτερη περιοχή είχε βρεθεί προ ετών φυτεία με 150 δενδρύλλια κάνναβης, χωρίς όμως τελικά να εντοπιστεί ο καλλιεργητής. Παρότι η φυτεία τέθηκε τότε για κάποιες ημέρες υπό παρακολούθηση από αθέατους αστυνομικούς, δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς.

Κορινθία: Ο μισθός που έπαιρνε ο πατέρας

Το Star έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο, το οποίο έδειχνε τη μισθοδοσία του 45χρονου.

Το έγγραφο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και προέρχεται από τον Δήμο Ερέτριας, στον οποίο θεωρητικά εργαζόταν ο 45χρονος και μέσω τηλεργασίας. Η μηνιαία αποζημίωσή που ελάμβανε ήταν 1.018 ευρώ.

Ο δήμαρχος Ερέτριας – Αμαρύνθου δήλωσε για τον άνδρα πως «παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως, όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» και ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει στείλει δύο φορές έγγραφο στον 45χρονο. «Έστειλα έγγραφα στον εν λόγω κύριο, δεν παρουσιάστηκε. Και δεύτερο έγγραφο στις 13 του μηνός που τον καλώ σε απολογία, γιατί δεν παρουσιαζόταν. Τον έχουμε καλέσει από τις 16-17 Ιανουαρίου, μια νέα δημοτική αρχή, να οργανωθούμε, να δούμε το νομικό πλαίσιο, ποια καθήκοντα εκτελεί, αν μπορεί να τα κάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορινθία, Βρέθηκαν, - Θα, DNA,korinthia, vrethikan, - tha, DNA