Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για τις δηλώσεις Πέτσα (video)

Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για τον Πέτσα - Βίντεο με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Στο κόκκινο ανέβηκε το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο της παροχής ασύλου.

Αφορμή αποτέλεσε αναφορά

του κ. Τσίπρα σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα για το λιμενικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσχέτισε την αύξηση των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω, αλλά και ότι σε άλλο σημείο της τοποθέτησης προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Καταθέστε τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τις τώρα! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε!», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!».

«Ήλπιζα ότι δεν θα κατεβάσετε τόσο το επίπεδο. Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση! Και είτε θα τον στείλετε σπίτι του είτε θα παραδεχθείτε δημόσια το λάθος σας», αποκρίθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε λίγο μετά δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στα πρακτικά της Βουλής.

Πρόκειται για τις απομαγνητοφωνήσεις που επικαλέστηκε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τα δύο αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Οι επίμαχες δηλώσεις:

{https://youtu.be/2yRYv4GA-NU}

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε, μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» στον ΣΚΑΪ: «Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες.... αυξάνεται στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».

Στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV, ανέφερε τα εξής: «Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή, η οποία καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Συρία. Από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων».

{https://youtu.be/kJdhBa23TiQ}

Πέτσας: Διαστρέβλωση των δηλώσεών μου και άλμα λογικής από τον κ. Τσίπρα

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του και άλμα λογικής από τον κ. Τσίπρα σχετικά με τις περιπολίες του λιμενικού και συμβάντα με τους μετανάστες έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του για να τεκμηριώσει συμψηφισμούς με την Τουρκία στα εθνικά θέματα και μέιωση των ροών.

Τσίπρας: «Ζητήστε συγγνώμη ή την παραίτηση Πέτσα»

«Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook, το βράδυ της Πέμπτης.

Με την ίδια ανάρτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει και το σχετικό βίντεο με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που επικαλέστηκε.

{https://www.facebook.com/watch/?v=568073924001600}

Και συνεχίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές:

Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα».

«Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ' αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα...», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα